• Dear Peter Møllgaard

Dean Peter Møllgaard on the value of university rankings

22-05-2019

Each year, various publications such as the Financial Times and Times Higher Education release university rankings, rating schools on various criteria to indicate which programmes offer the best educational investment. Although there are differing views on what these ratings actually reveal, Peter Møllgaard, SBE’s Dean for the last year, believes they are quite valuable.

• Philip Schacht

The Maastricht Debate 2019: a student's opinion

30-04-2019

The Maastricht debate, a political debate between the “Spitzenkandidaten” of the leading European parties took place last Monday, 29 April at the theatre at the Vrijthof. Simultaneously, the debate was live broadcast on the Vrijthof square for all interested spectators who did not get the chance to join the debate inside the theatre. A unique aspect of this debate was that it targeted in particular young voters.

• MaCSBio - Ilja Arts

Ilja Arts benoemd als bestuurslid NWO domein Exacte en Natuurwetenschappen

25-04-2019

Prof. dr. Ilja Arts, (Hoofd van Maastricht Centre for Systems Biology) en hoogleraar Moleculaire Epidemiologie van Chronische Ziekten is benoemd als bestuurslid van het domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW) van de NWO.

• Penros and students
  • Reimagine Education Award DKE
  • Presentatie Neimed tijdens eerste Euregio Summer School

19-09-2018

Van 10 t/m 15 september 2018 werd voor het eerst de grensoverschrijdende en multidisciplinaire Euregio Summer School in de Euregio Maas-Rijn georganiseerd. 45 studenten van universiteiten en hogescholen en vertegenwoordigers van alle kennisinstituten uit de euregio kwamen bijeen met één doel: het ontwikkelen van toekomstvisies over het thema ‘Improving inclusive Mobility in the Digital Age’ in de Euregio Maas-Rijn.

• emerging markets

Nieuwe master Emerging Markets versterkt expertise UM

28-03-2018

Emerging Markets is de jongste studierichting in de bachelors International Business en Economics en Business Economics aan de Universiteit Maastricht. Maar meteen ook in trek bij veel studenten. Reden om komend najaar te starten met de master Economics and Strategy in Emerging Markets.

• Robot ouderenzorg

Robot caregivers: friends or foes?

07-03-2018

Martina Čaić, promovenda in the School of Business and Economics probeert van ouderen een antwoord op deze vraag te krijgen.

• Bargain-hunters less likely to see staff as human, research finds

De verborgen kosten van lage prijzen

12-01-2018

When prices shrink, does our empathy for salespeople shrink with them? Are we more likely to belittle a Ryanair flight attendant than one in a Lufthansa uniform? The answer, it appears, may be yes. Research carried out at Maastricht University’s School of Business and Economics indicates that consumer bargains can carry a hidden cost for the employees of budget retailers.