Nieuws

 • Flexibel werk

  Voor elk soort werk een flexvorm

  24-11-2017

  Er blijkt samenhang te zijn tussen de aard van de werkzaamheden en de vorm van flexwerk. In het verlengde daarvan is er ook een verband tussen beroep en soort flexwerk (Inauguratie Wendy Smits).

 • ROA rapport

  Loopbaanperspectief meenemen in opleidingskeuze loont voor mbo’er

  17-11-2017

  Mbo’ers die carrièreperspectieven (heel) sterk hebben laten meewegen in hun keuze voor een opleiding zijn succesvoller op de arbeidsmarkt.

 • Alumni coaches helpen (recent) afgestudeerden met de volgende stap in hun (werkende) leven

  08-11-2017

  Met 30 deelnemers, 11 nationaliteiten en 10 bijzonder gemotiveerde alumni coaches vond op 7 november een uitverkocht en levendig Coachcafé plaats.

 • netspar_klein

  € 250.000 voor onderzoek naar optimaal pensioencontract

  29-09-2017

  Wetenschappelijk instituut en kennisnetwerk Netspar kent € 250.000 toe aan driejarig onderzoeksproject o.l.v. SBE onderzoeker prof. dr. Antoon Pelsser.

 • UNSIF logo

  Deelname UM aan Ontwikkelingsprogramma VN

  22-09-2017

  Vrijdag 22 september heeft de Universiteit Maastricht samen met negen toonaangevende universiteiten een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor deelname aan de Onderzoeksraad (Research Council) van de UNSIF.

 • Arbeidsmarkt schoolverlaters

  Arbeidsmarkt voor schoolverlaters gunstiger maar nog niet optimaal

  05-09-2017

  Publicatie ROA rapport schoolverlaters 2016.

 • Mensen met een baan leren vooral van dagelijks werk

  19-07-2017

  Mensen met een baan leren vooral terwijl ze bezig zijn met hun dagelijkse werkzaamheden en samenwerken met ervaren collega’s.

 • Food Innovation Awards Campus Venlo

  Studenten Campus Venlo winnen voorronde Europese voedingswedstrijd

  23-05-2017

  Drie teams van de Health Food Innovation Management-Master (UM's Campus Venlo) hebben op vrijdag 19 mei de eerste, tweede én derde plaats in de wacht gesleept tijdens de voorronde van de Ecotrophalia: een Europese wedstrijd tussen studententeams van zowel universiteiten als hogescholen. Het doel van de wedstrijd is om nieuwe, duurzame voedingsproducten te ontwikkelen.

 • Leren op de werkplek voor auditors

  Leren op de werkplek voor auditors

  18-05-2017

  Therese Grohnert, promovenda aan de Universiteit Maastricht, wilde weten waarom accountantskantoren soms slecht onderbouwde oordelen afgeven bij de jaarrekeningen van hun klanten.

 • SBE AACSB re-accreditated

  AACSB accreditatie van de School of Business and Economics verlengd

  25-04-2017

  Op 19 April 2017 kondigde AACSB International aan dat het de AACSB-accreditatie van de UM School of Business and Economics (SBE) verlengt. AACSB is de langst bestaande internationale accreditatieorganisatie voor universiteiten die bachelor-, master- en PhD-programma’s aanbieden op het gebied van bedrijfskunde en accountancy. Met de vernieuwing van deze accreditatie behoudt SBE de prestigieuze Triple Crown Accreditation die bestaat uit accreditaties van de drie meest invloedrijke accreditatieorganisaties in de wereld: AMBA, EQUIS en AASCB. Wereldwijd heeft maar 1 % van alle bedrijfskundeopleidingen een ‘Triple Crown’.

Abonneren op Nieuws