• York

Maastricht en York slaan de handen ineen

23-11-2017

De universiteiten van Maastricht en York hebben afgesproken intensief te gaan samenwerken op het gebied van onderwijs en onderzoek, de uitwisseling van kennis en studenten en het delen van best practices door medewerkers.

• Balance Belt

Eindelijk weer op de planken dankzij Evenwichtsriem

31-10-2017

Vier patiënten verlost van evenwichtsproblemen dankzij deelname Universiteitsfonds Limburg aan Zweit Veur Leid

• Hartfalen bij diabetici

Hart- en vaatziekten versnellen achteruitgang hersengezondheid

11-09-2017

Twee Maastrichtse publicaties leveren bewijs voor verband tussen hart- en vaatziekten en achteruitgang van de hersengezondheid (MUMC+ nieuws).

• viecuri

Betere oncologische zorg voor oudere patiënten

22-06-2017

Inauguratie Maryska Janssen-Heijnen als hoogleraar ‘Klinische Epidemiologie, in het bijzonder Kanker bij Ouderen’

• Maastricht Central

Maastricht Centraal

15-06-2017

Onze Jaarfondscampagne is weer begonnen! Ieder jaar vragen we alumni, hoogleraren en medewerkers of zij onderwijs en onderzoek aan hun Universiteit willen steunen. Doe jij ook met ons mee?

• Uitnodiging symposium 1

Staan richtlijnen persoonsgerichte zorg van huisartsen in de weg?

13-06-2017

Symposium en oratie ‘Persoonsgerichte zorg in richtlijnen: contradictie of paradox?’ (inauguratie Jako Burgers).

• Food Innovation Awards

Studenten Campus Venlo naar finale Europese voedingswedstrijd

08-06-2017

De drie studententeams van de master Health Food Innovation Management (Campus Venlo) die een aantal weken geleden de voorrondes al domineerden, hebben de eerste, tweede én derde plaats in de wacht gesleept in de halve finale van de Ecotrophelia voedingswedstrijd.

• Food Innovation Awards Campus Venlo

Studenten Campus Venlo winnen voorronde Europese voedingswedstrijd

23-05-2017

Drie teams van de Health Food Innovation Management-Master (UM's Campus Venlo) hebben op vrijdag 19 mei de eerste, tweede én derde plaats in de wacht gesleept tijdens de voorronde van de Ecotrophalia: een Europese wedstrijd tussen studententeams van zowel universiteiten als hogescholen. Het doel van de wedstrijd is om nieuwe, duurzame voedingsproducten te ontwikkelen.

• Biomarker hartaanval

Biomarker hartinfarct voor het eerst ontrafeld

02-05-2017

De ziekenhuistest die vaststelt of iemand een hartinfarct heeft gehad kan verbeterd worden, dankzij onderzoek van Sander Streng aan de Universiteit Maastricht. Centraal in zijn onderzoek staat het eiwit troponine T, waarvan de concentratie in het bloed wordt gemeten met zo’n test.

• miljoenensubsidie voor bewegen zonder pijn

Miljoenensubsidie voor ‘Bewegen zonder pijn’

19-04-2017

Het Maastricht UMC+ start een groot onderzoeksproject naar de behandeling en preventie van artrose (MUMC+ nieuws).