• Nia Hidayat

Duurzame productie palmolie niet aantrekkelijk voor kleine boeren

28-09-2017

Duurzaamheidscertificering biedt nauwelijks financiële voordelen voor kleine boeren op palmolie-plantages in Indonesië.

• Liard Kranen

Master Sustainability Science and Policy alumnus Liard Kranen wint afval innovatie challenge!

07-06-2017

In februari heeft NVRD (Het grootste nationale afval management  bedrijf van Nederland), Maastricht en Maastricht University EDLAB een innovatie challenge gelanceerd om de problemen rond gedumpt afval op te lossen.

Dit artikel wordt alleen Engelstalig aangeboden

• Food Innovation Awards Campus Venlo

Studenten Campus Venlo winnen voorronde Europese voedingswedstrijd

23-05-2017

Drie teams van de Health Food Innovation Management-Master (UM's Campus Venlo) hebben op vrijdag 19 mei de eerste, tweede én derde plaats in de wacht gesleept tijdens de voorronde van de Ecotrophalia: een Europese wedstrijd tussen studententeams van zowel universiteiten als hogescholen. Het doel van de wedstrijd is om nieuwe, duurzame voedingsproducten te ontwikkelen.

• ICIS and UNU-MERIT World Leading Institutes

Kwalificatie ‘World Leading’ voor UNU-MERIT en ICIS

03-04-2017

Een uitmuntende bijdrage aan de maatschappij – wereldwijd toonaangevend,’ oordeelt een onafhankelijke beoordelingscommissie over het werk dat in de periode 2010-2015 is uitgevoerd door de United Nations University – Maastricht Economic and Social Research Institute on Innovation and Technology (UNU-MERIT) en het International Centre for Integrated Assessment and Sustainable Development (ICIS) van de Universiteit Maastricht.

• ICIS Book

ICIS brengt nieuw boek uit

31-01-2017

ICIS heeft een nieuw book uitgebracht waarin een overzicht gegeven wordt van de diversiteit en meerwaarde van huidig en recent duurzaam onderzoek bij het instituut in 35 korte hoofdstukken. Hierin komt ook de onderzoeksagenda van ICIS aan bod.