Nieuws

 • Leren van 'mislukt' onderzoek via nieuw tijdschrift

  18-07-2017

  Een nieuw tijdschrift is opgericht om publicatie mogelijk te maken van onderzoek dat niet uitkomt of slecht is uitgevoerd.

 • Rubicon beurzen

  MaCSBio betrokken bij twee onderzoeksprojecten, gesubsidieerd door NWO Complexity

  07-07-2017

  Deze vragen worden beantwoord in vier consortia, gesubsidieerd door NWO Complexity. MaCSBio is betrokken bij twee van deze consortia en zal onderzoek doen naar complexe systemen op gebied van gezondheid en voeding.

 • Woede onder de fMRI scan: worden geweldplegers bozer dan anderen?

  19-06-2017

  Franca Tonnaer onderzocht waarom het mensen zonder geweldverleden lukt hun woede te reguleren en zichzelf op het juiste moment af te remmen, maar geweldplegers niet.

 • MaCSBio - Science Day

  MaCSBio Science Day 2017: een groot succes!

  13-06-2017

  De tweede MaCSBio Science Day werd georganiseerd op 9 juni 2017 op Universiteit Maastricht. Het thema dit jaar was: ‘Extending Networks’ en was gericht op het aanleggen en uitbreiden van MaCSBio’s connecties zowel binnen als buiten Universiteit Maastricht.

 • hersenscan geluid

  Kun je op een hersenscan zien wat je hoort?

  24-05-2017

  Aan de hand van een hersenscan kunnen zien welk geluid iemand heeft gehoord. Onderzoekers van de Universiteit Maastricht hebben onlangs voor een wereldprimeur gezorgd door gehoord geluid te reconstrueren op basis van iemands breinactiviteit.

 • Food Innovation Awards Campus Venlo

  Studenten Campus Venlo winnen voorronde Europese voedingswedstrijd

  23-05-2017

  Drie teams van de Health Food Innovation Management-Master (UM's Campus Venlo) hebben op vrijdag 19 mei de eerste, tweede én derde plaats in de wacht gesleept tijdens de voorronde van de Ecotrophalia: een Europese wedstrijd tussen studententeams van zowel universiteiten als hogescholen. Het doel van de wedstrijd is om nieuwe, duurzame voedingsproducten te ontwikkelen.

 • Anita Jansen lid KNAW

  10-05-2017

  De KNAW heeft prof. dr. Anita Jansen, hoogleraar experimentele klinische psychologie en decaan van de Faculty of Psychology and Neuroscience, gekozen als lid.

 • brain umc+

  Onderzoeksgroep onder leiding van Elia Formisano onthult de hersenberekeningen die ten gronslag liggen aan luisteren

  18-04-2017

  De geluiden die we dagelijks horen zijn complex en gevarieerd. Hoe het brein deze geluiden analyseert bleef grotendeels onbekend. Nieuw onderzoek, uitgevoerd door UM-onderzoekers van Maastricht Brain Imaging (MBIC) en Maastricht Centre for Systems Biology (MaCSBio) en deze week gepubliceerd in PNAS, toont aan dat het mogelijk is om de hersenberekeningen die ten grondslag liggen aan luisteren te reproduceren door middel van mathematisch modelleren in combinatie met high spatial resolution functional magnetic resonance imaging (fMRI).

 • Suiker en voedselafhankelijkheid

  Suiker draagt nauwelijks bij aan voedselafhankelijkheid

  03-04-2017

  Onderzoekers van de Universiteit Maastricht hebben in een wetenschappelijke studie bij mensen geen ondersteuning gevonden voor de publieke opinie dat vooral suiker verslavend is en ons dik maakt.

 • MaCSBio receives NWO-TIFN-TKI grant

  MaCSBio ontvangt NWO-TIFN-TKI subsidie

  13-01-2017

  MaCSBio heeft financiering aangetrokken als onderdeel van een groot NWO-TIFN-TKI project waarin gekeken wordt naar de invloed die voedselinname en fysieke inspanning uitoefenen op plasmaglucosecontrole en naar hoe verschillen in plasmaglucoseconcentraties op hun beurt mentale en fysieke prestaties en welzijn beïnvloeden.

Abonneren op Nieuws