Nieuws

 • AMIBM Logo

  AMIBM onderzoeker geselecteerd voor YERUN Researcher Mobility Awards

  28-02-2018

  Het Young European Research Universities Network (YERUN) heeft de uitslag van de selectie voor de eerste Researcher Mobility Awards (RMA's) bekend gemaakt.

 • ITEM Brochures Vera van Vliet

  Expertisecentrum ITEM pleit voor herziening Belgisch-Nederlandse Belastingverdrag

  27-02-2018

  De lokale media besteedde deze week aandacht aan loonverschillen van grenswerkers in het onderwijs. Het verschil in beloning, als gevolg van een bepaling uit het Belastingverdrag Nederland-België wordt betiteld als 'onrechtvaardig en niet meer van deze tijd'. In hun interviews met Vlaamse krant 'Het Belang van Limburg' en Nederlandse krant Dagblad de Limburger respectievelijk pleitten Prof. dr. Anouk Bollen en Prof. dr. Marjon Weerepas (Expertisecentrum ITEM) voor een herziening van het verdrag.

 • Border traffic blog

  Einde aan dubbele belasting van pensioenen grensarbeiders

  26-02-2018

  De Belgische en Nederlandse belastingadministraties zijn op 23 februari jl. tot een akkoord gekomen op het gebied van belasting van Belgische grensarbeiders. De Nederlandse maatregel om aanvullende pensioenen tevens in Nederland te belasten, zorgde ervoor dat aanvullende pensioenen opeens dubbel werden belast. Nederland zal in het vervolg enkel belasting heffen op aanvullende pensioenen, wanneer deze pensioenen niet in België zullen worden belast. In het kader van effecten voor grensarbeiders, deelt Expertisecentrum ITEM dit persbericht.

 • UM partner in FET Flagship-voorstel voor 'Personalised Health Care'

  26-02-2018

  De UM is een partner in het Future Emerging Technologies (FET) Flagship-voorstel gericht op 'Personalised Health Care'. Het Personalised Health Care Initiative is een breed opgezet wetenschappelijk en technologisch voorstel dat de grote uitdaging oppakt om van miljarden patiënten over de hele wereld de kwaliteit van leven te verbeteren door de ontwikkeling van regeneratieve, doelgerichte en op maat gesneden geneesmiddelen.

 • leverontsteking_mumc

  Nieuwe methodes om leverontsteking te diagnosticeren en behandelen

  23-02-2018

  Onderzoekers van het Maastricht UMC+ hebben twee methodes ontdekt om leverontsteking te behandelen (promotie Tom Houben).

 • AMIBM - Wood

  Cellulose nano-vezels ter versterking van duurzame materialen

  22-02-2018

  Door haar veelzijdigheid is hout al eeuwenlang een bewezen grondstof; zelfs tijdens - maar ook na - het fossiele tijdperk.

 • FdR jubileumboek_ een grote familie

  Nu te koop: Jubileumboek Faculteit der Rechtsgeleerdheid

  20-02-2018

  Ter ere van het 35-jarig bestaan van de Maastrichtse Faculteit der Rechtsgeleerdheid heeft de faculteit een jubileumboek uitgebracht. In het boek wordt de historie en de ontwikkeling tot de hedendaagse faculteit beschreven, aangevuld met vele oude en nieuwe foto’s. Het boek is voor € 34,50 (€ 29,50 voor studenten met een geldige UM-studentenkaart) te koop bij boekhandel De Tribune in Maastricht.
   

   

 • brein eiwit

  Een nieuw brein in een maand

  16-02-2018

  Hersenweefsel (dat voornamelijk bestaat uit eiwitten) is in een periode van vier á vijf weken compleet vernieuwd (nieuws MUMC+).

 • Hoge Koninklijke Onderscheiding voor prof. dr. Harry Steinbusch

  09-02-2018

  Op vrijdag 9 februari 2018 is de heer prof. dr. Harry Steinbusch (67) uit Bunde benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Professor dr. Steinbusch ontving de versierselen uit handen van burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz, Burgemeester van Meerssen.

 • Gezondheidsrisico’s door uitlaatgassen al meetbaar na korte blootstelling

  08-02-2018

  Binnen twee uur na blootstelling aan uitlaatgassen zijn er al epigenetische veranderingen waar te nemen in het bloed van testpersonen.

Abonneren op Nieuws