• AMIBM Logo

AMIBM onderzoeker geselecteerd voor YERUN Researcher Mobility Awards

28-02-2018

Het Young European Research Universities Network (YERUN) heeft de uitslag van de selectie voor de eerste Researcher Mobility Awards (RMA's) bekend gemaakt.

• ITEM Brochures  Vera van Vliet

Expertisecentrum ITEM pleit voor herziening Belgisch-Nederlandse Belastingverdrag

27-02-2018

De lokale media besteedde deze week aandacht aan loonverschillen van grenswerkers in het onderwijs. Het verschil in beloning, als gevolg van een bepaling uit het Belastingverdrag Nederland-België wordt betiteld als 'onrechtvaardig en niet meer van deze tijd'. In hun interviews met Vlaamse krant 'Het Belang van Limburg' en Nederlandse krant Dagblad de Limburger respectievelijk pleitten Prof. dr. Anouk Bollen en Prof. dr. Marjon Weerepas (Expertisecentrum ITEM) voor een herziening van het verdrag.

• Border traffic blog

Einde aan dubbele belasting van pensioenen grensarbeiders

26-02-2018

De Belgische en Nederlandse belastingadministraties zijn op 23 februari jl. tot een akkoord gekomen op het gebied van belasting van Belgische grensarbeiders. De Nederlandse maatregel om aanvullende pensioenen tevens in Nederland te belasten, zorgde ervoor dat aanvullende pensioenen opeens dubbel werden belast. Nederland zal in het vervolg enkel belasting heffen op aanvullende pensioenen, wanneer deze pensioenen niet in België zullen worden belast. In het kader van effecten voor grensarbeiders, deelt Expertisecentrum ITEM dit persbericht.

• UM partner in FET Flagship-voorstel voor 'Personalised Health Care'

26-02-2018

De UM is een partner in het Future Emerging Technologies (FET) Flagship-voorstel gericht op 'Personalised Health Care'. Het Personalised Health Care Initiative is een breed opgezet wetenschappelijk en technologisch voorstel dat de grote uitdaging oppakt om van miljarden patiënten over de hele wereld de kwaliteit van leven te verbeteren door de ontwikkeling van regeneratieve, doelgerichte en op maat gesneden geneesmiddelen.

• leverontsteking_mumc

Nieuwe methodes om leverontsteking te diagnosticeren en behandelen

23-02-2018

Onderzoekers van het Maastricht UMC+ hebben twee methodes ontdekt om leverontsteking te behandelen (promotie Tom Houben).

• AMIBM - Wood

Cellulose nano-vezels ter versterking van duurzame materialen

22-02-2018

Door haar veelzijdigheid is hout al eeuwenlang een bewezen grondstof; zelfs tijdens - maar ook na - het fossiele tijdperk.

• FdR jubileumboek_ een grote familie

Nu te koop: Jubileumboek Faculteit der Rechtsgeleerdheid

20-02-2018

Ter ere van het 35-jarig bestaan van de Maastrichtse Faculteit der Rechtsgeleerdheid heeft de faculteit een jubileumboek uitgebracht. In het boek wordt de historie en de ontwikkeling tot de hedendaagse faculteit beschreven, aangevuld met vele oude en nieuwe foto’s. Het boek is voor € 34,50 (€ 29,50 voor studenten met een geldige UM-studentenkaart) te koop bij boekhandel De Tribune in Maastricht.

• brein eiwit

Een nieuw brein in een maand

16-02-2018

Hersenweefsel (dat voornamelijk bestaat uit eiwitten) is in een periode van vier á vijf weken compleet vernieuwd (nieuws MUMC+).

• Hoge Koninklijke Onderscheiding voor prof. dr. Harry Steinbusch

09-02-2018

Op vrijdag 9 februari 2018 is de heer prof. dr. Harry Steinbusch (67) uit Bunde benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Professor dr. Steinbusch ontving de versierselen uit handen van burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz, Burgemeester van Meerssen.

• Gezondheidsrisico’s door uitlaatgassen al meetbaar na korte blootstelling

08-02-2018

Binnen twee uur na blootstelling aan uitlaatgassen zijn er al epigenetische veranderingen waar te nemen in het bloed van testpersonen.