• Groot internationaal project over patiëntveiligheid in de Euregio Maas-Rijn van start

29-05-2017

Wat gaat er goed en wat gaat er (nog) niet goed bij grensoverschrijdende opnames van patiënten?

• hersenscan geluid

Kun je op een hersenscan zien wat je hoort?

24-05-2017

Aan de hand van een hersenscan kunnen zien welk geluid iemand heeft gehoord. Onderzoekers van de Universiteit Maastricht hebben onlangs voor een wereldprimeur gezorgd door gehoord geluid te reconstrueren op basis van iemands breinactiviteit.

• Food Innovation Awards Campus Venlo

Studenten Campus Venlo winnen voorronde Europese voedingswedstrijd

23-05-2017

Drie teams van de Health Food Innovation Management-Master (UM's Campus Venlo) hebben op vrijdag 19 mei de eerste, tweede én derde plaats in de wacht gesleept tijdens de voorronde van de Ecotrophalia: een Europese wedstrijd tussen studententeams van zowel universiteiten als hogescholen. Het doel van de wedstrijd is om nieuwe, duurzame voedingsproducten te ontwikkelen.

• Diabetic heart failure

Nieuw eiwit brengt behandeling hartfalen bij diabetici dichterbij

23-05-2017

Onderzoekers van de Universiteit Maastricht (UM) ontdekken eiwit met belangrijke bijdrage aan een mogelijke behandeling van hartfalen bij diabetici.

• AMIBM - Prof. Schilberg

AMIBM gastheer voor 2e Applied Biobased Materials Conferentie

19-05-2017

Op 12 mei jl. organiseerde het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM) de 2e editie van het Applied Biobased Materials Conferentie (ABC) in de inspirerende omgeving van de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.

• risicoprofiel dementie

Individueel risicoprofiel helpt mogelijk dementie voorkomen

16-05-2017

Preventie van dementie kan worden gestimuleerd door een persoonlijk risicoprofiel op te stellen (MUMC+ nieuws).

• Anita Jansen lid KNAW

10-05-2017

De KNAW heeft prof. dr. Anita Jansen, hoogleraar experimentele klinische psychologie en decaan van de Faculty of Psychology and Neuroscience, gekozen als lid.

• Biobased Materials - plastic

Mythe: Bioplastics gaan het plastic afvalprobleem oplossen

10-05-2017

De Observant heeft een interview met universitair hoofddocent Yvonne van der Meer geplaats over de mythes rond (bio)plastic.

• Logo cbit

Een nieuwe wereldwijde database voor Biomateriaal Transcriptomics

10-05-2017

Onderzoekers bij het MERLN Instituut voor regeneratieve geneeskunde hebben een nieuwe wereldwijde onderzoeksdatabase voor biomaterialen gelanceerd, genaamd het Compendium for Biomaterial Transcriptomics, ofwel cBiT. Hun doel is om cBiT snel uit te breiden met nieuwe data. Niet alleen van biomaterialen die bij MERLN zijn gemaakt, maar ook materialen die afkomstig zijn van instituten over de hele wereld. "Onze ambitie is om hét centrum van biomateriaal-geassocieerde data te worden en daarmee een belangrijke bijdrage te leveren aan een efficiëntere ontwikkeling van nieuwe geavanceerde materialen die een verbeterede integratie met het menselijk lichaam laten zien."

• SMART

SURF subsidie voor ontwikkeling online services

09-05-2017

Het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap heeft het project  ‘Leading to Success: SMART Choices and SMART Tools (aangevraagd door pojectleider Dr. Mindel van de Laargeselecteerd voor financiering in een competitief selectieproces om open en online onderwijs aan te moedigen.

Let op: dit artikel is alleen in het Engels beschikbaar