• Dear Peter Møllgaard

Dean Peter Møllgaard on the value of university rankings

22-05-2019

Each year, various publications such as the Financial Times and Times Higher Education release university rankings, rating schools on various criteria to indicate which programmes offer the best educational investment. Although there are differing views on what these ratings actually reveal, Peter Møllgaard, SBE’s Dean for the last year, believes they are quite valuable.

• Melanie Feeney

Meet Melanie Feeney: an advocate of interdisciplinary research

17-05-2019

Originally from Australia, Melanie Feeney's career path includes the completion of a master's degree in sustainability in Sydney, research on sustainable business in remote and rural Australia and Southeast Asia as well as a role as Education Development Officer at UM. Building on her extensive experience, Feeney has decided to now focus her research on how organisations transition towards sustainability, under the umbrella of the SBE research theme Sustainable Development.

• MaTHiSiS Turtlebot

Slimme apparaten onderwijzen je op basis van jouw emoties

16-05-2019

In het kader van het Europese Horizon 2020 innovatieproject MaTHiSiS leerden onderzoekers machines hoe ze jou dingen moeten leren door te leren van het letten op jou terwijl je leert.

• intervisiebijeenkomst in de master Geneeskunde

Verder dan stoere verhalen bij de koffiemachine

10-05-2019

Coschappen in de masyter Geneeskunde: een mooie, maar ook een intensieve, pittige tijd. Coassistenten bespreken hun voortgang met een mentor en werkplekbegeleider, maar sinds dit academisch jaar hebben ze ook reflecterende bijeenkomsten met andere coassistenten. Zonder beoordeling, zonder hiërarchische verhoudingen. Oftewel: intervisie.

• Philip Schacht

The Maastricht Debate 2019: a student's opinion

30-04-2019

The Maastricht debate, a political debate between the “Spitzenkandidaten” of the leading European parties took place last Monday, 29 April at the theatre at the Vrijthof. Simultaneously, the debate was live broadcast on the Vrijthof square for all interested spectators who did not get the chance to join the debate inside the theatre. A unique aspect of this debate was that it targeted in particular young voters.

• Silver medal at the World Championships of Econometrics

24-04-2019

The Econometric Game is a yearly event in Amsterdam, often dubbed as the World Championships of Econometrics, and took place this year from April 10th to April 12th. Maastricht University has been a consistent participant in the game for the last ten years, battling it out with the likes of Harvard University, Universidad Carlos III, and the University of Monash for eternal glory.
    We are proud to announce that team SBE came in 2nd place during this final case, and therefore also placed 2nd of all 30 teams!

• SBE Zalando

SBE-studenten doen marktonderzoek voor Zalando

01-04-2019

In 28 March 2019, Maastricht University had the pleasure of welcoming Christian Klein, Operations Manager Process Management and Daniel Rausch, Business Developer from Zalando as jury members for determining the best marketing research project (MRP) as part of the Marketing & Supply Chain Management course.

• Genetische modificatie

Groenten en fruit immuun helpen maken voor plantenziekten

29-03-2019

Een mooie stap op weg naar duurzame landbouw.

• Mozambique

Zorg voor Beira

28-03-2019

Laten we ervoor zorgen dat het onderwijs in Mozambique voortgezet kan worden.

• Carij beumer bees green

Saxifragelisticexpialidocious! Al dat groen en grijs in je tuin

10-03-2019

Zie je ineens een vreemde in je tuin staan? Geen paniek! Wellicht is het Carijn Beumer, die onderzoek doet naar jouw stedelijke groene ruimte. Is het niet Carijn? Oké, dan heb je misschien toch een probleem. (Mocht je het je afvragen; een stedelijke groene ruimte is inderdaad een tuin…)