• lever

Lucas Lindeboom Wetenschapstalent van het jaar? Stem nu!

24-04-2018

Lucas Lindeboom is genomineerd voor de Wetenschapstalent-verkiezing van New Scientist. Met zoveel mogelijk internetstemmen maakt hij kans om bij de laatste vijf te komen. Stem nu!

• Werkloosheid onder hbo’ers daalt naar niveau van voor de crisis

18-04-2018

Afgestudeerde hbo’ers deden het in 2017 nog beter dan in 2016. De werkloosheid onder de afgestudeerden is voor het vierde jaar op rij gedaald, namelijk van 4,6 % in 2016 naar 3,2% in 2017. Daarmee is de werkloosheid ongeveer terug op het niveau van 2008, dus vóór de crisis.

• stamcelonderzoek

Grote subsidie voor onderzoek naar weefselherstel met stamcellen

13-04-2018

Fundamenteel onderzoek naar herstelproces van beschadigd weefsel.

• Universiteit Maastricht belangrijke spil in nationaal microscopieonderzoek

12-04-2018

De Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderwijs (NWO) kent ruim 17 miljoen euro subsidie toe aan het verder ontwikkelen van een Nederlands netwerk voor elektronenmicroscopie (NEMI). Bijna 5 miljoen daarvan is bestemd voor de UM. Vanuit Maastricht is het instituut M4I van universiteitshoogleraren Ron Heeren (massaspectrometrie) en Peter Peters (cryo-elektronenmicroscopie) namelijk een van de initiatiefnemers van NEMI.

• The write stuff: if you want to get more out of that training session, review it

06-04-2018

How can companies motivate their sales employees to take work-related training aimed at developing their skill sets? “Make them write reviews about their learning experience,” advises Dominik Mahr of Maastricht University’s School of Business and Economics in a research paper published in the March 2018 issue of the Journal of Marketing.