• intervisiebijeenkomst in de master Geneeskunde

Verder dan stoere verhalen bij de koffiemachine

10-05-2019

Coschappen in de masyter Geneeskunde: een mooie, maar ook een intensieve, pittige tijd. Coassistenten bespreken hun voortgang met een mentor en werkplekbegeleider, maar sinds dit academisch jaar hebben ze ook reflecterende bijeenkomsten met andere coassistenten. Zonder beoordeling, zonder hiërarchische verhoudingen. Oftewel: intervisie.

• Philip Schacht

The Maastricht Debate 2019: a student's opinion

30-04-2019

The Maastricht debate, a political debate between the “Spitzenkandidaten” of the leading European parties took place last Monday, 29 April at the theatre at the Vrijthof. Simultaneously, the debate was live broadcast on the Vrijthof square for all interested spectators who did not get the chance to join the debate inside the theatre. A unique aspect of this debate was that it targeted in particular young voters.

• Silver medal at the World Championships of Econometrics

24-04-2019

The Econometric Game is a yearly event in Amsterdam, often dubbed as the World Championships of Econometrics, and took place this year from April 10th to April 12th. Maastricht University has been a consistent participant in the game for the last ten years, battling it out with the likes of Harvard University, Universidad Carlos III, and the University of Monash for eternal glory.
    We are proud to announce that team SBE came in 2nd place during this final case, and therefore also placed 2nd of all 30 teams!

• SBE Zalando

SBE-studenten doen marktonderzoek voor Zalando

01-04-2019

In 28 March 2019, Maastricht University had the pleasure of welcoming Christian Klein, Operations Manager Process Management and Daniel Rausch, Business Developer from Zalando as jury members for determining the best marketing research project (MRP) as part of the Marketing & Supply Chain Management course.

• Kaft thesis

CaRe Award 2018 uitgereikt aan Ben Wijnen

18-05-2018

De CaRe Award 2018 is toegekend aan Ben Wijnen. Wijnen heeft de Award gewonnen met zijn proefschrift ‘Pleidooi voor betere meetinstrumenten voor mensen met epilepsie; zelfmanagement bij patiënten met epilepsie kosteneffectief’.

• lever

Lucas Lindeboom Wetenschapstalent van het jaar? Stem nu!

24-04-2018

Lucas Lindeboom is genomineerd voor de Wetenschapstalent-verkiezing van New Scientist. Met zoveel mogelijk internetstemmen maakt hij kans om bij de laatste vijf te komen. Stem nu!

• emerging markets

Nieuwe master Emerging Markets versterkt expertise UM

28-03-2018

Emerging Markets is de jongste studierichting in de bachelors International Business en Economics en Business Economics aan de Universiteit Maastricht. Maar meteen ook in trek bij veel studenten. Reden om komend najaar te starten met de master Economics and Strategy in Emerging Markets.

• Indiase delegatie bezoekt FHML/MUMC+

27-03-2018

MUMC+ toont eHealth toepassingen tijdens bezoek Indiase delegatie.