• Mozambique

Zorg voor Beira

28-03-2019

Laten we ervoor zorgen dat het onderwijs in Mozambique voortgezet kan worden.

• Carij beumer bees green

Saxifragelisticexpialidocious! Al dat groen en grijs in je tuin

10-03-2019

Zie je ineens een vreemde in je tuin staan? Geen paniek! Wellicht is het Carijn Beumer, die onderzoek doet naar jouw stedelijke groene ruimte. Is het niet Carijn? Oké, dan heb je misschien toch een probleem. (Mocht je het je afvragen; een stedelijke groene ruimte is inderdaad een tuin…)

• ICT4Life

ICT-zorgoplossingen voor patiënten met de Ziekte van Alzheimer of Parkinson

19-02-2019

Als onderdeel van het Europese consortium ICT4Life ontwikkelden Dr. Stelios Asteriadis en zijn groep gepersonaliseerde zorgoplossingen voor patiënten met dementie.

• Ola Wróblewska

Receptenboek voor bioplastic uit suikerbiet

19-12-2018

Hoe kook je een suikerbiet zo, dat je er plastic uit krijgt? Die vraag beantwoordt Ola Wróblewska in haar dissertatie, waarmee ze gelijk ook de allereerste promovendus van Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials is.

• Kateřina Staňková

Kateřina Staňková en team winnen $50,000 om schildklierkanker te slim af te zijn

13-12-2018

Kateřina Staňková, assistant professor bij het departement Data Science and Knowledge Engineering loodste haar team door een uitdagende workshop, die resulteerde in een beurs waarmee ze hun strategie tegen schildklierkanker uit kunnen werken

Lim­burg en Nor­drhein-West­fa­len aan de slag met grens­vraag­stuk­ken

11-07-2018

Gedeputeerde Van den Akker gaf tijdens zijn ontmoetingen aan in de toekomst meer samenwerking tussen Nordrhein-Westfalen en Limburg te willen bewerkstelligen.

• HRH Princess Margriet and the Advisory Board Global Health

UM verwelkomt HKH Prinses Margriet

17-10-2017

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet heeft op 16 oktober deelgenomen aan de jaarlijkse vergadering van de Advisory Board Global Health. Deze internationale adviesraad voor de masteropleidingen Global Health aan UM en aan McMaster University Canada komt elk jaar samen, alternerend tussen Maastricht/Nederland en Canada.

• ITEM Stagiaires gezocht

Stageplaatsen beschikbaar bij ITEM per februari 2017

22-12-2016

Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM is per februari 2017 op zoek naar versterking van haar team in de vorm van:  Stagiaire communicatie; Stagiaire 'Event organizer ITEM'; Stagiaire (1.0 fte) (Monitoring Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling).

• Rusprix Award voor Double Degree master UM en Tomsk State University

20-06-2016

Het TOMA (Tomsk-Maastricht) Double Degree Master Program (DDP) van de Universiteit Maastricht en Tomsk State University (TSU, Rusland) heeft de ‘Rusprix Award’ gewonnen.

• Obesitas vergroot risico op longontsteking

30-03-2016

Mensen met obesitas hebben een grotere kans op longinfecties. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van onderzoeker Niki Ubags van het Maastricht UMC+.