• ITEM Stagiaires gezocht

Stageplaatsen beschikbaar bij ITEM per februari 2017

22-12-2016

Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM is per februari 2017 op zoek naar versterking van haar team in de vorm van:  Stagiaire communicatie; Stagiaire 'Event organizer ITEM'; Stagiaire (1.0 fte) (Monitoring Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling).

• Nieuwe techniek spaart lymfeklieren bij borstkankerpatiënten

20-12-2016

Baanbrekend onderzoek kan mogelijk lymfe-oedeem voorkomen (promotie Maarten Beek).

• Wereld diabetes dag

Prediabetes leidt tot schade aan de kleine bloedvaten

19-12-2016

Schade aan de kleine bloedvaten in voorstadium diabetes (mumc+ nieuws).

• Zenuwschade na chemotherapie onderschat

17-12-2016

Bepaalde chemotherapie veroorzaakt op grotere schaal zenuwschade dan tot nu toe werd gedacht (Promotie Tonneke Beijers).

• Mike Gerards ontvangt Metakids-beurs van €60.000

16-12-2016

Mike Gerards is momenteel werkzaam bij The Maastricht Centre for Systems Biology (MaCSBio). Zijn project richt zich op de identificatie en functionele karakterisatie van nieuwe genen betrokken in de mitochondrien (meer specifiek bij mtDNA replicatie) en deze gene te screnen op mutaties bij patienten.

• Kopstoring

16-12-2016

Kinderen van ouders met psychische of verslavingsproblemen (in Nederland vaak KOPP/KVO kinderen genoemd) lopen groot risico (50-66%) om dezelfde problemen als hun ouders te ontwikkelen.

• Alternatief voor aderlating bij ijzerstapelingsziekte

13-12-2016

Het selectief afnemen van rode bloedcellen voor de behandeling van ijzerstapeling blijkt een effectief en patiëntvriendelijk alternatief voor aderlating (Promotie Eva Rombout).

• Kleppe

Nieuwe techniek opsporen schildwachtklier bij eierstokkanker

12-12-2016

Dankzij een nieuwe opsporingstechniek, het injecteren van vloeistof in de ophangbanden waaraan de eierstok vastzit, kan de schildwachtklier herkend worden bij eierstokkanker (Promotie Marjolein kleppe).

• Nieuwe techniek opsporen schildwachtklier bij eierstokkanker

12-12-2016

Dankzij een nieuwe opsporingstechniek, het injecteren van vloeistof in de ophangbanden waaraan de eierstok vastzit, kan de schildwachtklier herkend worden bij eierstokkanker. Het leidt tot een grotere mate van accuraatheid bij het opsporen van lymfkliermetastasen.

• Nieuwe genetische test voor opsporing erfelijke spierziekte

08-12-2016

In het Maastricht UMC+ is een nieuwe genetische test ontwikkeld om de erfelijke spierziekte myotone dystrofie op te sporen bij ongeboren kinderen (Promotie Elke Mersy).