• Schatkamer klassieke muziek

26-03-2019

Op 29 en 30 maart organiseert het Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music (MCICM) een bijzonder symposium in respectievelijk de St. Janskerk en het Conservatorium in Maastricht. Aanleiding voor het internationale symposium is de oratie van prof. dr. Peter Peters, bijzonder hoogleraar Innovatie van Klassieke Muziek, op vrijdag 29 maart.

• Universiteit Maastricht gunt herinrichting Tapijnkazerne aan Mertens Bouwbedrijf

04-07-2018

Mertens Bouwbedrijf uit Weert mag de eerste fase van de herinrichting van de Tapijnkazerne in Maastricht gaan uitvoeren. Na een korte aanbestedingsprocedure heeft de Universiteit Maastricht (UM) dinsdag besloten om de opdracht aan Mertens Bouwbedrijf BV te gunnen.

• Visiegroep Buurtalen

Manifest Buurtalen ‘Geef Frans en Duits ruimte in het onderwijs!’

14-05-2018

De Visiegroep Buurtalen heeft het manifest buurtalen opgesteld om beleidsmakers in het onderwijs ervan te doordringen hoe belangrijk goed onderwijs in de buurtalen Duits en Frans is. Sinds de lancering van het manifest op 31 januari 2018 komt het aantal ondertekeningen dichter bij het streefaantal van 10.000 ondertekenaars. De Visiegroep nodigt u uit om het Manifest te ondertekenen en met uw netwerk te delen.

• ‘Waar kom je vandaan?’ Waarom vragen we dat?

10-01-2018

In haar proefschrift laat Lotte Thissen zien dat iedereen buitenlandsheid kan ervaren, ongeacht afkomst of achtergrond. Een van de belangrijkste conclusies van haar onderzoek is dat we moeten stoppen met vragen waar iemand vandaan komt.

• Balance Belt

Eindelijk weer op de planken dankzij Evenwichtsriem

31-10-2017

Vier patiënten verlost van evenwichtsproblemen dankzij deelname Universiteitsfonds Limburg aan Zweit Veur Leid

• Kal Plat poster

Dialect Web App voor het Eèsjdes (Eijsdens) en Mestreechs (Maastrichts)

04-09-2017

Professor dr. Leonie Cornips lanceert Dialect Web App voor het Eèsjdes (Eijsdens) en Mestreechs (Maastrichts).

Microsoft goes Limburgs

15-08-2017

Softwaregigant Microsoft komt met een Limburgs taalmodel met toetsenbord en spellchecker dat het gebruik van het Limburgs op digitale media makkelijker moet maken.

• Maastricht Centre Innovation Classical Music (MCICM)

Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music

19-04-2017

Presentatie Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music (MCICM) op 19 april.

• Bijeenkomst: ‘Limburg, mobiliteit en de wereld’

23-11-2016

Op 2 december a.s. organiseert Leonie Cornips, hoogleraar Taalcultuur in Limburg aan de Universiteit Maastricht, in samenwerking met Fontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg en Fontys Kenniscentrum Taal de bijeenkomst ‘Limburg, mobiliteit en de wereld’.

• Heemels

Roermondse begraafplaats weerspiegelt levende stad

14-09-2016

Roermondse begraafplaats weerspiegelde sociale verhoudingen in de levende stad (Promotie Maurice Heemels).