• hersenscan geluid

Kun je op een hersenscan zien wat je hoort?

24-05-2017

Aan de hand van een hersenscan kunnen zien welk geluid iemand heeft gehoord. Onderzoekers van de Universiteit Maastricht hebben onlangs voor een wereldprimeur gezorgd door gehoord geluid te reconstrueren op basis van iemands breinactiviteit.

• Food Innovation Awards Campus Venlo

Studenten Campus Venlo winnen voorronde Europese voedingswedstrijd

23-05-2017

Drie teams van de Health Food Innovation Management-Master (UM's Campus Venlo) hebben op vrijdag 19 mei de eerste, tweede én derde plaats in de wacht gesleept tijdens de voorronde van de Ecotrophalia: een Europese wedstrijd tussen studententeams van zowel universiteiten als hogescholen. Het doel van de wedstrijd is om nieuwe, duurzame voedingsproducten te ontwikkelen.

• Hartfalen bij diabetici

Nieuw eiwit brengt behandeling hartfalen bij diabetici dichterbij

23-05-2017

Onderzoekers van de Universiteit Maastricht (UM) ontdekken eiwit met belangrijke bijdrage aan een mogelijke behandeling van hartfalen bij diabetici.

• AMIBM - Prof. Schilberg

AMIBM gastheer voor 2e Applied Biobased Materials Conferentie

19-05-2017

Op 12 mei jl. organiseerde het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM) de 2e editie van het Applied Biobased Materials Conferentie (ABC) in de inspirerende omgeving van de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.

• Anita Jansen lid KNAW

10-05-2017

De KNAW heeft prof. dr. Anita Jansen, hoogleraar experimentele klinische psychologie en decaan van de Faculty of Psychology and Neuroscience, gekozen als lid.

• Biobased Materials - plastic

Mythe: Bioplastics gaan het plastic afvalprobleem oplossen

10-05-2017

De Observant heeft een interview met universitair hoofddocent Yvonne van der Meer geplaats over de mythes rond (bio)plastic.

• SMART

SURF subsidie voor ontwikkeling online services

09-05-2017

Het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap heeft het project  ‘Leading to Success: SMART Choices and SMART Tools (aangevraagd door pojectleider Dr. Mindel van de Laargeselecteerd voor financiering in een competitief selectieproces om open en online onderwijs aan te moedigen.

Let op: dit artikel is alleen in het Engels beschikbaar