Nieuws

  • Afgelopen jaar heeft Mundo een project uitgevoerd waarbij medewerkers van Amodefa en Lambda, twee Mozambikaanse NGO's die actief zijn op het gebied van seksuele gezondheid en reproductieve rechten werden opgeleid in Intervention Mapping. Hun medewerkers werden getraind door Prof. Rob Ruiter en Prof...

  • Namens Universiteit Maastricht hebben Pamela Habibovic, rector magnificus, en Ceren Pekdemir, universitair docent Duurzame Ontwikkeling, zitting in de nieuwe adviescommissie Starters- en Stimuleringsbeurzen. Minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de commissie ingesteld om hem...

  • Wetenschappers Daniel Keszthelyi en Anna Beckers van Universiteit Maastricht (UM) ontvangen een prestigieuze Europese subsidie voor onderzoekers die nog aan het begin van hun academische carrière staan. Het duo krijgt de zogenoemde Starting Grant van de European Research Council.

  • Een gebrek aan afgestemde regelingen tussen buurlanden maakt een succesvolle energietransitie in de Duits-Nederlandse grensregio’s erg moeilijk. Dat blijkt uit de jaarlijkse Grenseffectenrapportage van expertisecentrum ITEM, onderdeel van de Universiteit Maastricht.

  • In het ITEM Cross-Border Impact Assessment 2021 zijn de fiscale en sociale gevolgen van thuiswerken door grensarbeiders in het thuiswerkdossier nader bekeken. Samen met het secretariaat-generaal van de Benelux Unie organiseerde het ITEM Expertisecentrum op donderdag 13 oktober 2022 in Brussel de...

  • Hannah Brodersen, op dit moment werkzaam als postdoctoraal onderzoeker aan de Université de Neuchâtel (Zwitserland), krijgt de prijs toegekend voor haar proefschrift ‘Longer than life: How the ICTY strengthened the rule of law in Bosnia and Herzegovina and Serbia’.

  • "De Europese profvoetbalsector is zeer kwetsbaar voor witwaspraktijken en grote belastingfraudes, maar zowel binnen als buiten de sector wordt collectief de andere kant op gekeken."

  • Begin deze maand kondigde de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, in het Europees Parlement aan dat de Commissie een procedure zal starten om EU-subsidies voor Hongarije in te houden vanwege schending van de beginselen van de rechtsstaat.

  • Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft Angelique Palmen benoemd tot lid van de Raad van Toezicht (RvT) van de UM voor een periode van vier jaar.

  • Onze collega Catalina Goanta ontving het zeer goede nieuws dat zij een prestigieuze ERC Starting Grant heeft ontvangen voor haar onderzoeksproject over "Human Ads: Towards Fair Advertising in Content Monetization of Social Media."