Nieuws

  • Kim Ragaert en de studenten van SublimeStone zijn de winnaars van de publieksprijzen die tijdens de verkiezing van de Ingenieur van het jaar werden uitgereikt. De winst en de nominatie van beiden, door het Koninklijk Instituut van Ingenieurs, laten zien dat de Universiteit Maastricht, en vooral de...

  • Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs nomineerde Kim Ragaert en de studenten van SublimeStone voor de prijs van beste ingenieur en beste studententeam van 2024. Beiden horen bij de laatste 3 finalisten in hun categorie. Wil jij ook dat de beste ingenieurs winnen, stem dan nu op UM!

  • Hoe repareer je een scheur in kalksteen, zoals mergel? Nou, vraag gewoon een paar bacteriën om het voor je te doen. Dit is in het kort het doel dat 11 studenten van de Universiteit Maastricht zichzelf stelden. Het lukte, ze eindigden in de top 10 van de beste undergraduate-projecten van de iGEM...

  • Nikola Prianikov kwam uit Kiev naar Maastricht om Data Science en Artificial Intelligence te studeren. Hij vertelt hoe het Foundation Programme van de UM deuren opent voor internationaal talent, hoe hij genoot van zijn studietijd ondanks oorlog en rampspoed, en hoe een carrière in Nederland tot de...

  • Een team Business Engineering-studenten van de UM heeft recent drie prijzen gewonnen bij de gerenommeerde ENGCOMM, de Engineering and Commerce Case Competition, die werd gehouden door de University of Concordia in Montreal (Canada).

  • Zelfstandig besluiten nemen bij vergelijkbare situaties doen computers al volop. Maar kunnen zij ook kennis toepassen op nieuwe feiten? Mark Winands, de kersverse hoogleraar Machine Reasoning bij het Department of Advanced Computing Sciences (DACS), ontwikkelt rationeel handelende computerprogramma...

  • Toen de oorlog uitbrak in mijn vaderland Oekraïne, besefte ik dat deze plek - deze vriendelijke stad in het zuiden van Nederland - misschien wel mijn nieuwe thuis is voor de verdere toekomst.

  • SHE sponsors the innovative Maastricht student-team iGEM MSP-Maastricht to tackle the problem of the availability of freshwater worldwide.

  • Een team van UM-studenten afkomstig van de bacheloropleiding Business Engineering en het Maastricht Science Programme, plus studenten van de master Biobased Materials heeft de 2e plaats behaald in de Nederlandse voorronde van Biobased Innovation Student Challenge Europe (BISC-E) Competition 2022.

  • De nieuwe afdeling beslaat onderzoek en onderwijs op de gebieden van kunstmatige intelligentie, informatica, data science, wiskunde en robotica. Meer dan 100 stafleden hebben hun thuisbasis bij de nieuwe groep, die is ingebed binnen de Faculty of Science and Engineering.