Nieuwste blog artikelen

 • Zijn Europese onderzoekprogramma’s interessant voor de UM?

  21 september 2018
  door: 
  Wolters in FHML
  In juni jl. presenteerde de Europese Commissie (EC) met veel publiciteit haar voorstel voor het nieuwe kaderprogramma voor onderzoek en innovatie: Horizon Europe 2021-2027. Zeer veel belangenorganisaties, stakeholders en individuen hebben op de plannen gereageerd. Bijna alle reacties zeggen dat er te weinig budget is voor de grote ambities. Dat betekent dat ook in het nieuwe kaderprogramma de slagingspercentages van de aanvragen laag zullen zijn. Staan de baten van Europese projecten nog in verhouding tot de tijd en kosten die nodig zijn om met succes aanvragen...
 • European Union sovereignty Junker speech

  The hour of European sovereignty

  14 september 2018
  Dat is de titel van de laatste State of the Union op 12 september van Jean-Claude Juncker . Daarmee ligt de focus op de eenheid van de EU en niet alleen intern, maar vooral ook als internationale actor.
 • hands Lili en Howick question refugee

  Lili en Howick: de rechter heeft gesproken

  14 september 2018
  De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft gesproken en geoordeeld dat de beide Armeense kinderen geen aanspraak kunnen maken op een asielvergunning en dat de staatssecretaris hen mag uitzetten naar Armenië. De kop van het persbericht op de site van de Raad van State is helaas wel wat misleidend want daar staat: De twee Armeense kinderen uit Amersfoort mogen niet in Nederland blijven.
 • Deans_blog10_foto1_LBM

  Blog van de Decaan aflevering 10 - Een nieuw academisch jaar

  10 september 2018
  door: 
  Jan Smits in Law
  Afgelopen week hebben we opnieuw een groot aantal eerstejaars verwelkomd aan de faculteit. Ook vond de jaarlijkse alumnidag plaats. September is altijd een belangrijke maand voor de universiteit. De eerste week van september is er niet alleen de officiële opening van het academisch jaar (waarbij dit jaar onze collega Andrea Broderick uit handen van de rector de Hustinx Prijs voor de Wetenschap ontving: Andrea, van harte!), maar begroeten we ook onze nieuwe studenten.
Abonneren op Blog