Nieuws

  • De druk door COVID-19 in de verpleeghuizen is hoog. Dat komt vooral door ziekteverzuim en ervaren werkdruk. Tegelijkertijd zeggen bijna alle verpleeghuislocaties ‘in control’ te zijn.

  • Provinciale Staten van Limburg hebben een tweede tranche subsidie van 2.040.000 euro toegekend aan het Kennis-As project LIME (LImburg MEet). LIME is het laagdrempelig en interdisciplinair kenniscentrum en innovatieplatform voor de zorg.

  • >Het belang van grensoverschrijdende samenwerking manifesteert zich meer dan ooit tijdens de coronapandemie. Multi-level governance vormt het fundament bij het maken van vervolgstappen; elkaar opzoeken en relaties bestendigen in alle lagen, zowel in bestuur, politiek als praktijk. Dit bleek tijdens...

  • Mark Post is een man met een missie. De milieuschade door de veeteelt is veel te groot en moet drastisch verminderd worden. Zijn bijdrage: kweekvlees. Inmiddels is hij behalve wetenschapper ook directeur van Mosa Meat waar 75 miljoen euro in omgaat. En nee, hij is geen vegetariër.

  • Michiel van Well (FASoS) verdedigde onlangs zijn proefschrift “Religie in een technologische cultuur”. Jort Kelder pikte dit op en nodige Michiel uit voor zijn programma Dr. Kelder. Bekijk hier het fragment.

  • Als gevolg van de Coronacrisis zijn ook veel grensarbeiders gedwongen in hun eigen land te werken. Hun is gevraagd de grens niet over te steken om naar hun kantoor in het buurland te komen. Op dit moment is dat alleen mogelijk omdat de Nederlandse, Belgische en Duitse regering speciale...

  • Simon Cornelissen is niet alleen masterstudent Geneeskunde. Naast zijn drukke curriculum is hij vaandrig bij Defensie en werkt hij als werkstudent bij het Defensity College. Bekijk de video. 

  • 15 organisaties die betrokken zijn bij dierproeven in Nederland hebben de Nederlandse Transparantieovereenkomst dierproeven ondertekend. De overeenkomst is opgesteld door Nederlandse onderzoekers in samenwerking met de European Animal Research Association en Stichting Informatie Dierproeven.

  • Brightlands Campus Greenport Venlo verwelkomt dit najaar een nieuw bedrijf: InnerBuddies. Deze eerste spin-off van de Universiteit Maastricht vestigt zich op de campus met de 27-jarige Jella Theeuwen aan het roer als CEO.

  • Studenten van de Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen van de Universiteit Maastricht hebben persoonlijke items die voor hen de COVID-19 pandemie verbeelden gedigitaliseerd in 3D. Vanuit persoonlijke, culturele en sociale perspectieven laten ze op deze manier zien wat de impact van de...