Nieuwste blog artikelen in de blog groep Rechtsgeleerdheid

• European Union sovereignty Junker speech

The hour of European sovereignty

14 september 2018
    Dat is de titel van de laatste State of the Union op 12 september van Jean-Claude Juncker . Daarmee ligt de focus op de eenheid van de EU en niet alleen intern, maar vooral ook als internationale actor.
  • hands Lili en Howick question refugee

Lili en Howick: de rechter heeft gesproken

14 september 2018
    De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft gesproken en geoordeeld dat de beide Armeense kinderen geen aanspraak kunnen maken op een asielvergunning en dat de staatssecretaris hen mag uitzetten naar Armenië. De kop van het persbericht op de site van de Raad van State is helaas wel wat misleidend want daar staat: De twee Armeense kinderen uit Amersfoort mogen niet in Nederland blijven.
  • Deans_blog10_foto1_LBM

Blog van de Decaan aflevering 10 - Een nieuw academisch jaar

10 september 2018
    door:
    Jan Smits in Law
    Afgelopen week hebben we opnieuw een groot aantal eerstejaars verwelkomd aan de faculteit. Ook vond de jaarlijkse alumnidag plaats. September is altijd een belangrijke maand voor de universiteit. De eerste week van september is er niet alleen de officiële opening van het academisch jaar (waarbij dit jaar onze collega Andrea Broderick uit handen van de rector de Hustinx Prijs voor de Wetenschap ontving: Andrea, van harte!), maar begroeten we ook onze nieuwe studenten.
  • huwelijkse_gevangenschap_LBM

Preventie van schadelijke culturele en traditionele praktijken

4 september 2018
    door:
    lawblogger in Law
    Ieder jaar tijdens de zomermaanden, worden er opmerkelijk meer campagnes gevoerd om achterlating en huwelijksdwang van vooral minderjarigen tegen te gaan. Onder de noemer van vakantie, weten sommige ouders en familieleden hun kinderen naar het land van origine te lokken om ze daar vervolgens uit te huwelijken of achter te laten. Pas als het nieuwe schooljaar begint blijkt dat er enkele stoelen leeg zijn, maar dan is het meestal al te laat.
Abonneren op Blog