Oude agenda

  • 15 mei
    16:00 - 18:00

    Maastricht Foundations of Law Colloquia

    Op 15 mei is Sebastian Reyes Molina van Universiteit Maastricht onze spreker - Titel: A Matter of Pedigree: Judicial Review & Legal Interpretation

  • 08 mei
    11:00

    M-EPLI Talks

    M-EPLI Talks bieden een forum om academisch werk en ideeën te delen. Deze bijeenkomsten vinden gedurende het studiejaar twee keer per maand plaats aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht.

  • 29 apr
    14:00 - 15:30

    NEXT ITEM: Europese verkiezingen en grensregio's

    Op de avond van 29 april wordt het Maastricht Debate georganiseerd, waaraan verschillende Spitzenkandidaten deelnemen. Het debat zal verschillende thema’s belichten. In de middag voorafgaand aan het Maastricht Debate zal ITEM tijdens haar Next ITEM meer aandacht besteden aan de dimensie grensregio’s...

  • 05 apr
    09:30 - 18:00

    Conferentie “Law, Change, and Time in the Age of Cognitive Sciences” 

    Op 5 april vindt in Maastricht (NL) de LACS-conferentie over “Law, Change, and Time in the Age of Cognitive Sciences” plaats met een keynote van dr. Mitch Travis (Leeds).

    Deze conferentie is geannuleerd

    Voor meer informatie, klik op EN rechts bovenaan deze pagina.

  • 19 mrt
    16:00 - 17:30

    Jean Monnet EU Migration Law and Governance Lecture Series 

    On 23 February, our speaker is Alexandra Xanthaki, Professor of Laws, Brunel University London, UN Special Rapporteur in the field of Cultural Rights - Lecture Title : "Cultural rights of forced migrants: The forgotten rights".

     

  • 29 jan
    13:15 - 18:00

    ITEM 13e Pensioenseminar Maastricht – Outside in solidariteit

    Het 13e Pensioenseminar reikt handvatten aan om de WTP te implementeren en de pensioenafspraken adequaat en rechtvaardig in te vullen aan de onderhandelingstafel van de sociale partners.  Een kompas voor de betrokkenen om in dit terra incognita samen hun weg te vinden.

  • 26 jan
    13:15 - 18:30

    De nasleep van WS e.a. tegen Frontex: is de strijd om verantwoordelijkheid verloren?

    Dit evenement is bedoeld om de uitdagingen op het gebied van juridische aansprakelijkheid die voortvloeien uit deze jurisprudentie uit te pakken en te bespreken, waarbij wordt nagedacht over de vraag of er een manier is om de lacunes in de verantwoordingsplicht aan te pakken die zijn ontstaan ​​door...

  • 18 dec 20 dec
    00:00

    JURIX 2023

    36e internationale conferentie over juridische kennis en informatiesystemen.

  • 30 nov
    13:00 - 17:00

    Actualiteiten EU-procesrecht

    Deze cursus, die van het Digi-Guard project deel uitmaakt, zal u op de hoogte brengen van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van het EU-procesrecht.

  • 17 nov
    00:00

    ITEM Jaarconferentie 2023

    Infrastructuur en mobiliteit: “Sterke verbindingen met buurlanden, gericht op een duurzame en leefbare samenleving over de grens”
    Wij nodigen u van harte uit voor de volgende ITEM Jaarconferentie onder gastheerschap van de Provincie Zuid-Holland op 17 november 2023 te Den Haag.