Oude agenda

  • 15 dec
    17:00 - 18:15

    Online voorlichtingssessie master Arts-Klinisch Onderzoeker

    Tijdens deze voorlichtingssessie bespreken we de inhoud van de master en de toelatingsprocedure. Er is ook ruimte voor voor vragen. De programmacoördinator en een aantal huidige studenten zijn aanwezig.

  • 14 dec
    12:00

    Waar plaatsen we transfemmes in het feminisme?

    Duik op dinsdag 14 december samen met Mathilde Kennis in het onderwerp transfemmes en feminisme. Eerlijkheid gebied te zeggen dat onze samenleving een genderrevolutie doormaakt. Gender wordt momenteel geconstrueerd als een non-binair concept dat los staat van 'biologische sekse'.

  • 08 dec
    20:00 - 21:30

    Diversity with a "Bite"

    In deze lezing zal Halleh Ghorashi ingaan op onze veranderende houding ten opzichte van diversiteit. Allereerst zal zij ingaan op de dominante manier waarop wij in Nederland omgaan met diversiteit, waarbij zij dit in een historische context zal plaatsen.

  • 08 dec
    09:00 - 12:30

    Fair and Smart Data webinar: Create a Better World on a Liveable Planet

    Het webinar gaat over de onderlinge verbanden tussen klimaatverandering, landbouwgrondstoffen, (kleine) boeren, betaling voor ecosysteemdiensten, en digitalisering.

  • 02 dec
    09:00

    Verdiepingsdag Rechtsgeleerdheid en Fiscaal Recht

    Tijdens een verdiepingsdag ervaar je hoe het is om één dag rechtenstudent te zijn. Je neemt deel aan een onderwijsgroep, zo maak je alvast kennis met het onderwijssysteem en de studiestof. De hele dag word je begeleid door ouderejaars studenten. 

  • 22 nov
    20:00 - 21:30

    Human Rights in Egypt

    In deze lezing zal Mona Seif spreken over de huidige mensenrechtensituatie in Egypte en haar werk als mensenrechtenactiviste. Zij zal ingaan op de rol van de autoriteiten bij het onderdrukken van kritische geluiden en de rol van het maatschapij en van mensenrechtenactivisten bij het opkomen voor en...

  • 19 nov
    10:00 - 16:00

    ITEM Jaarconferentie 2021: Grensregio’s versterken – meer dan ooit?

    Video beschikbaar. De coronapandemie heeft laten zien dat aandacht voor het aanpakken van barrières niet enkel door het stroomlijnen van regelgeving wordt gerealiseerd, maar ook door het onderkennen van een grensidentiteit. Een gezamenlijke strategie en het samen optrekken met partners aan...

  • 17 nov
    08:30 - 17:00

    Annual NUTRIM Symposium 2021

    Het thema van het NUTRIM-symposium van dit jaar is 'Safe today, Safer tomorrow'. Tijdens dit symposium zullen we de aandacht vestigen op de huidige vooruitgang in kennis die een veiliger toekomst mogelijk kan maken. We moeten echter in gedachten houden dat veiliger niet hetzelfde is als veilig!

  • 15 nov
    19:30 - 21:30

    InScience/Maastricht - Birds of America 

    In nauwe samenwerking met Lumière Cinema hebben we 2 films samengesteld uit de festivalselectie van het InScience International Science Film Festival in Nijmegen. Medewerkers van de Universiteit Maastricht zullen de films inleiden, en na afloop een korte reactie geven op de films.

  • 15 nov
    08:00 - 17:30

    Innovatie in de EU in de nasleep van de COVID-19

    De EU houdt zich bezig met veel belastingkwesties, waaronder de prioriteit van belastingstelsels die bijdragen aan duurzaamheid. Samen met de andere organisatoren denken we dat innovatie in dit kader een belangrijke kans is, die een prominente rol kan spelen bij de verduurzaming van Europa in het...