MEMIC

Wegens het COVID-19 virus werken MEMIC medewerkers per 16 maart volledig van thuis uit. MEMIC volgt de actuele adviezen en aanbevelingen van de UM / MUMC en de overheid op de voet en we passen onze maatregelen aan zodra daar aanleiding voor is. De veiligheid en gezondheid van een ieder staat daarbij voorop.

Van thuis uit wordt er hard gewerkt om de afhandelingen van alle lopende werkzaamheden volgens planning te laten verlopen. 

Voor wat betreft data entry scanwerkzaamheden, zijn er op dit moment geen harde deadlines, mede omdat toetsen/evaluaties zijn komen te vervallen. Mochten er wel deadlines zijn betreffende data entry scanwerkzaamheden, dan gelieve contact op te nemen met de bij jou bekende contactpersoon van MEMIC of via de algemene infomail van MEMIC.

Mochten we iets voor jou en/of jouw onderzoek kunnen betekenen, twijfel dan niet en neem contact met ons op. Liefst via mail.

Algemene vragen: Email: info-memic[at]maastrichtuniversity[dot]nl of via telefoonnummer BedrijfsBureau: 06-39265624

Vragen mbt lopende applicaties/tools: Email: servicedesk-memic[at]maastrichtuniversity[dot]nl of via telefoonnummer: 06-38324145

Laten we goed voor ons zelf en voor elkaar zorgen.

_______________________________________________

MEMIC is het centrum voor data en informatie management van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van Maastricht University en MUMC+.

Al ruim 40 jaar is MEMIC de professionele partner voor onderzoekers op het gebied van data verzameling, informatie management en kennis ontwikkeling.

Op het gebied van Onderzoeks Data Management weten onze medewerkers hoe ze om moeten gaan met data beveiliging, integriteit en privacy. 

We helpen om de data FAIR te maken. De FAIR principes zijn een internationale richtlijn die ervoor zorgen dat data van hoge kwaliteit is en reproduceerbaar is. FAIR staat voor Findable, Accessible, Interoperable en Reusable.

 

MEMIC Visie

In een ideale wereld wordt data van patienten veilig bewaard nadat er een 'informed consent' is verkregen. De data wordt opgeslagen zodanig dat deze eenvoudig terug te vinden is en ook eenvoudig toegankelijk is. De data is uitwisselbaar tussen verschillende organisaties en herbruikbaar op een later moment. Vindbaar, Toegankelijk, Uitwisselbaar en Herbruikbaar.

Data management is niet het doel, het is wel een sleutel die leidt tot maatschappelijk relevante zaken zoals innovatie en kennis ontsluiting.

MEMIC wil data management uit handen van de onderzoeker nemen, zodat deze de focus voornamelijk op het onderzoek kan leggen.

  • Wanneer is data veilig opgeslagen?
  • In welk formaat moet de data opgeslagen worden?
  • Hoe lang moet de data bewaard blijven?
  • Wie is verantwoordelijk voor de data?