31 mei
13:00

Promotie Gido Metz

Promotor: Prof. dr. Rik Crutzen

Co-promotor: Dr. Sarah Stutterheim

Trefwoorden: Evaluation, eHealth, Cyclic Evaluation Process
 

"Cyclic evaluation of web-based public health interventions"

Gerandomiseerd onderzoek met controlegroep (RCT) is niet altijd geschikt om online gedragsveranderingsinterventies te evalueren. In dit proefschrift wordt daarom het Cyclisch Evaluatieproces geïntroduceerd, dat bestaat uit verschillende onderzoeksmethoden. Dit evaluatieproces is gebruikt om Sense.info te evalueren: een website voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar oud en onderdeel van de Nederlandse eHealth strategie voor seksuele gezondheid. De website vormt daarin het eerste toegangspunt: jongeren kunnen er terecht voor informatie en kunnen vragen stellen aan een hulpverlener via een chat of een afspraak voor een soa-test doen bij het Sense spreekuur.

In samenwerking met ontwikkelaar Soa Aids Nederland werd onderzocht wat de impact van de website is op de eindgebruikers: welke invloed heeft het op percepties en gedrag, en hoe kunnen we de impact vergroten? 

De evaluatie van Sense.info met behulp van het Cyclisch Evaluatieproces leidde tot rijke inzichten in de impact van Sense.info en tot een geoptimaliseerde website. Het gebruik van het Cyclisch Evaluatieproces wordt nu verder uitgerold naar andere domeinen en media. Zo wordt het nu ook gebruikt om TikTok content te ontwikkelen en evalueren.

Klik hier voor de livestream.

Lees ook

 • 24 jun
  13:00

  Promotie Yingyi Wu

  "Sitting Smartly in Tertiary Education Exploring Strategies to Tackle Sedentary Behavior for Student’s Cognitive and Physical Well-being"

 • 24 jun
  16:00

  Promotie Denise Slenter

  "Symphonies of Metabolomics: Utilizing graphs as sheet music to orchestrate biochemical interactions relevant in health and disease"

 • 25 jun
  13:00

  Promotie Natalia Y. Makhotkina

  "Negative dysphotopsia"