Aankomende events & calls

#MeTooAcademia: The Learning Curve - theatervoorstelling

Het UM Platform for Research Ethics and Integrity nodigt je uit om op 12 december 2022, om 19.00 uur, de theatervoorstelling “#Metoo in Academia: The Learning Curve” bij te wonen.

Intimidatie in de academische wereld is van alle tijden, maar het is urgent gemaakt door de #MeToo en Time'sUp-beweging. Velen van ons denken dat de academische wereld een veilige, verstandige en intellectuele omgeving zal bieden waarin intimidatie afwezig is, maar we hebben geleerd dat dit niet altijd het geval is.

Met hun spel wil Het Acteursgenootschap bewustwording creëren over intimidatie in de academische wereld. The Learning Curve is een 40 minuten durende voorstelling over (seksuele) intimidatie en machtsmisbruik in een universitaire context. Het is zowel humoristisch als somber, en is geschreven om te worden gevolgd door een discussie. Met het publiek bespreken we wat je kunt doen als je jezelf, je collega's of leden van je team in dergelijke situaties bevindt. Het stuk wordt opgevoerd in het Engels.

De Theatertickets zijn gratis verkrijgbaar op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Op het moment van schrijven zijn er nog 50 tickets beschikbaar.

  Geïnteresseerd bent in een ticket? Stuur ons dan een e-mail. Voor UM-medewerkers zijn de tickets gratis!

  Locatie: Theater aan het Vrijthof 

REI PhD-programma Open Science

Wij bieden een 4-jarig executive PhD-programma in Open Science aan. Promovendi worden begeleid door een team van onderzoekers op het gebied van wetenschappelijke integriteit en UM REI-medewerkers, op geselecteerde onderwerpen die relevant zijn voor onderzoeksethiek en integriteit.

Succesvolle studenten krijgen een vergoeding van maximaal 10k euro voor 4 jaar voor reizen (jaarlijks verblijf aan de Universiteit Maastricht), cursus- en congresdeelname en verbruiksgoederen. Promovendi hebben gratis toegang tot geselecteerde cursussen. Er wordt geen universitair collegegeld gevraagd.

We streven ernaar om jaarlijks één kandidaat aan te nemen. Vanaf 1 september 2022 is het weer mogeliijk om te solliciteren.

Onderwerpen
Aanvragers moeten een van de onderstaande onderwerpen selecteren, maar we staan ​​ook open voor andere goede ideeën:

  1. Meta-research
  2. Open data
  3. Open access
  4. Peer-review
  5. Ethiek en integriteit

Voorwaarden
Van succesvolle kandidaten wordt verwacht dat ze zeer gemotiveerd zijn en een masterdiploma in een relevante discipline hebben. Ze zullen worden gevraagd om relevante documentatie te verstrekken om aan te tonen dat ze:

  • vloeiend Engels  spreken (IELTS>6.5 of gelijkwaardig);
  • over de nodige tijd en middelen beschikken om onderzoek te doen (bijv. aanbevelingsbrief van huidige werkgever); en
  • over aantoonbaar wetenschappelijk schrijfvermogen beschikken (bijv. ten minste één medeauteur van een tijdschriftartikel).

Procedure
Als je geïnteresseerd bent in een van de huidige PhD-mogelijkheden hierboven, geef dan aan welk project en stuur je CV en motivatiebrief naar Prof.dr. Maurice Zeegers, voorzitter van het Platform. Hierna kan je gevraagd worden om het onderzoeksvoorstel te schrijven, wat kan leiden tot een sollicitatiegesprek.

Succesvolle kandidaten worden geselecteerd op basis van academisch potentieel om de hoogste normen van wetenschappelijk onderzoek te bereiken.