22 feb
13:00

Promotie Job Stoks

Promotores: Prof .dr. P.G.A. Volders, Prof. dr.ir. R.L.M. Peeters, Prof. dr. P. Dendale

Co-promotor: Dr. M.J.M. Cluitmans

Trefwoorden: Hartritmestoornis, Medische beeldvorming, Mechanisme, Electrocardiografie
 

"Multimodal Image Integration to Better Explain Human Ventricular Tachyarrhythmias"

Snelle verstoringen van het normale ritme in de hartkamers (ventriculaire tachyaritmieën) zijn de oorzaak van één op de vijf wereldwijde sterfgevallen. Om deze levensbedreigende hartritmestoornissen beter te diagnosticeren en behandelen, is het cruciaal om een optimaal begrip te hebben van de elektrische kenmerken van het hart, zowel in gezondheid als ziekte.

In deze doctoraatsscriptie worden geavanceerde elektrische en structurele beeldvormingstechnieken gecombineerd om normale ritmes en tachyaritmieën van het menselijk hart beter te verklaren. Als belangrijkste bevinding leidt de integratie van gecombineerde beeldvorming tot een beter begrip dan de som van afzonderlijke elementen. Daarnaast blijkt het gebruik en de standaardisatie van een nieuwe techniek genaamd "ECG-imaging" zeer waardevol te zijn om de elektrische oorsprong van hartritmestoornissen te verklaren. Het onthult dat onder normale omstandigheden de elektrische kenmerken van een hart zeer persoonlijk zijn: ieder hart heeft zijn eigen elektrische “vingerafdruk”. Dit benadrukt de noodzaak van gepersonaliseerde benaderingen voor gepersonaliseerde benaderingen in het diagnosticeren en behandelen van hartritmestoornissen.

De resultaten beschreven in deze scriptie verbeteren ons begrip van levensbedreigende hartritmestoornissen, bieden veelbelovende richtingen voor diagnostiek en behandeling, en benadrukken het belang van een gepersonaliseerde aanpak.

Klik hier voor de livestream.

Lees ook

 • 25 apr
  16:00

  Promotie Kuni Vergauwen

  "Physical activity, participation and health-related quality of life in chronic fatigue syndrome and multiple osteochondromas"

 • 26 apr
  10:00

  Promotie Nicky Adinda Beelen

  "Natural killer cells in the tumour microenvironment: Enhancing immunotherapy by exploring the communication between NK cells and tumour cells"

 • 26 apr
  13:00

  Promotie Doris Lijsbeth van Abbema

  "Bridging the age gap Impact of age on treatment, survival and patient outcomes in older patients with cancer"