02 sep
09:00

Opening academisch jaar 2013/14

Op maandag 2 september 2013 opent de Universiteit Maastricht het academisch jaar 2013-2014 in het Theater aan het Vrijthof. Het thema van de viering is: ‘Science for society in the Europe of regions’.

Prof. dr. Martin Paul

Hoe kunnen onderzoek, kennis en innovatie als motor dienen voor economische groei? Tijdens de opening werd deze vraag belicht vanuit het perspectief van Europa en de individuele regio’s daarbinnen. Bestuursvoorzitter Martin Paul belichtte ondermeer de samenwerking tussen overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen in Limburg.

Download de toespraak 'Is Humboldt dead?' of bekijk de video.

 

Máire Geoghegan-Quinn

Máire Geoghegan-Quinn, Eurocommissaris voor Onderzoek, Innovatie en Wetenschap en gastspreker tijdens de openingsviering benadrukte de sleutelrol die universiteiten spelen bij het oplossen van de grote maatschappelijke uitdagingen, bij economische groei en dus bij het toekomstperspectief van jongeren.

Download de toespraak getiteld 'Research, Innovation and the Maastricht Generation', of bekijk de video.

Studentenprijs 2013

2013 2014 Studentenprijs

De Studentenprijs 2013 werd uitgereikt aan Florine Brouwer en Elisabeth Langer. Florine ontving de prijs voor de door haar opgerichte Stichting BONT die activiteiten organiseert voor jongeren met een verstandelijke beperking onder begeleiding van studenten. Het doel is dat deze jongeren een sociaal leven en netwerk kunnen opbouwen, net als elke puber. Elisabeth ontving de prijs voor de Maastricht Eco-Map, een kaart van Maastricht waarop duurzame en milieuvriendelijke winkels, restaurants et cetera staan.

Edmond Hustinx prijs voor de wetenschap

Edmond Hustinx prijs 2013-2014

De Edmond Hustinx prijs voor de wetenschap werd toegekend aan dr. Olivier Marie van de School of Business and Economics. Marie ontving de prijs voor zijn onderzoeksvoorstel om meer inzicht in de verbanden te ontwikkelen tussen kansen op de arbeidsmarkt en criminele participatie. De Edmond Hustinx prijs voor de wetenschap wordt uitgereikt door de Universiteit Maastricht namens de Stichting Edmond Hustinx. De prijs bedraagt €15.000 onderzoeksbudget

Marike Jager

Singer-songwriter Marike Jager verzorgde de muzikale omlijsting van het programma en gaf haar interpretatie van 'Ode an die Freude' van Ludwig von Beethoven, een traditie tijdens de opening van het academisch jaar.

Lees ook

  • 04 jun
    11:45 - 13:00

    Pick Our Brains

    On 14 March, our speakers are Prof. Başak Çalı (Hertie School, Oxford University) and Prof. Laurence R. Helfer (Duke University, University of Copenhagen) - Title: Rethinking Human Rights Treaty Withdrawals

  • 28 jun 06 dec
    10:00 - 17:00

    Afstudeerceremonies Masters

    Met trots overhandigen wij op deze feestelijke dag de diploma's aan onze afgestudeerden.

  • 05 sep 06 sep
    09:00 - 17:30

    IP & Competition in an era of AI and Data:

    We encourage participants to submit abstracts dealing with and related to the IP & competition law issues from an inter-disciplinary perspective.