29 feb
20:00
Studium Generale | Lezing

Handicap: een bevrijding


Handicaps, we praten er weinig over, maar zijn in ieders leven alomtegenwoordig. Onder invloed van politiek beleid, zoals het VN-verdrag Handicap, staat toegankelijkheid meer en meer op de agenda. Het houdt ons ook een spiegel voor: niet alleen ons eigen lichaam bepaalt hoe we ons in de wereld kunnen gedragen, maar die wereld bepaalt ook wie we mogen zijn.

Van Ertvelde onderzoekt ‘handicap’ als een politieke conditie. Ze fileert wat de wereld ons over handicap vertelt en maakt duidelijk wat handicap ons over de wereld kan vertellen. Hoe handicap onze blik op kunst, seks, werk, intimiteit, burn-out, ouderschap, verzet en op wie we zelf zijn beïnvloedt – al hebben we dat zelden door.

In haar lezing gaat van Ertvelde in op deze onderwerpen. Aansluitend gaat ze in gesprek met filmmaker Mari Sanders over de bevrijding en de inspiratie die een handicap kan geven. Een onderwerp dat ze als partners meestal aan de keukentafel bespreken, maar nu naar het podium brengen.
 

Livestream
Als u niet naar de zaal kunt komen, kunt  u via deze link kunt u op de avond zelf de livestream volgen.

Toegankelijkheid
We vinden het belangrijk dat dit programma toegankelijk is voor zo veel mogelijk mensen. Het programma wordt daarom getolkt in Nederlandse Gebarentaal. De Aula Minderbroedersberg is rolstoeltoegankelijk, maar wel via de achteringang. Deze vindt u aan de achterkant van het pand, bij de parkeerplaats, te bereiken als u voor de ingang rechtsaf en dan meteen linksaf slaat. Het is ook mogelijk om hier gratis te parkeren.

Lees ook

Meer events