07 okt
16:00

Boekpresentatie Gezonde stad

gezonde stad front

Op 7 oktober presenteren Klasien Horstman en Mare Knibbe, samen met uitgever Hans de Graaff, hun boek 'Gezonde Stad'. Ze doen uit de doeken waarom ze het boek geschreven hebben en – afgewisseld met een muzikaal intermezzo – geeft een aantal mensen hun reflecties:

  • Frans Bastiaens – wethouder Maastricht
  • Igo Gorissen – namens bewonersinitiatief Samen Groener
  • Floor van Spaendonck – directeur van Bureau Europa
  • Stef Kremers – hoogleraar Gezondheidsbevordering en vice-decaan van de faculteit Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht
  • Eddy Houwaart, emeritus Hoogleraar Medische Geschiedenis, leidt u en ons door het programma.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een drankje en een hapje. Boekhandel De Tribune is met exemplaren van het boek aanwezig.

Wilt u deze besloten bijeenkomst bijwonen, stuur dan een bericht naar: h.heutz@maastrichtuniversity.nl

Datum en tijd: Vrijdag 7 oktober, inloop vanaf 16:00 uur
Locatie: Kinder- en zorgboerderij Daalhoeve, Alesiahof 40, 6215 SX Maastricht

Over de inhoud van Gezonde stad

De gezonde stad is in opmars. Volgens politici en professionals kan gezonde-stedenbeleid helpen om gezondheidsverschillen tussen mensen te verminderen. Maar wat is een gezonde omgeving eigenlijk, hoe komt kennis over de gezonde stad tot stand en welke kennis telt?

Dit boek introduceert een verrassend perspectief op de Gezonde Stad. Klasien Horstman en Mare Knibbe analyseren de publieke ruimte als een vehikel voor ontmoeting, veerkracht, veiligheid en gezondheid. Tegenover kwantitatieve indicatoren voor een gezonde stad stellen zij ervaringen van mensen die in de stad maar weinig aan het woord komen.

Wat kunnen we leren van deze verhalen over de dynamiek van ongelijkheid in de publieke ruimte? Welke kansen biedt de stad op ontmoeting, uitsluiting en veerkracht?

Meer informatie

Lees ook