Rechten

Als alumnus/alumna van onze faculteit blijf je ook na je afstuderen verbonden met de faculteit. Je kunt dan deelnemen aan alumni-activiteiten en gebruik maken van onze alumnidiensten waaronder je alumni e-mailaccount. 

Het alumni office doet haar uiterste best de band met alumni levend te houden. Zo zijn er bijvoorbeeld de alumnikringen die regelmatig leuke en interessante activiteiten organiseren zoals informele borrels, workshops, seminars en masterclasses. Op deze manier blijven alumni in contact met de universiteit en faculteit maar ook met mede-alumni en studenten. Tijdens bijeenkomsten kom je ook in contact met bedrijven, overheden en instellingen. Het is een uitstekende gelegenheid om te netwerken.

After movie UM Star Show 2021

Op 25 maart 2021 presenteerde de Universiteit Maastricht een gloednieuw evenement: de UM Star Show! Hier kon je genieten van een interactieve online talkshow, waarin hoogleraren en onderzoekers van de UM in gesprek gaan over een belangrijk thema: de toekomst van de mensheid. Bekijk hier de aftermovie.

Evenementen voor alumni

 • 01 jul 01 jan

  Persoonlijke FHML campustour

  Een universiteit en een programma kiezen zijn belangrijke keuzes. Daarom organiseren we verschillende studie evenementen doorheen het jaar, zoals de Bachelor/Master Open Dag en de Experience Days. Kan je niet aanwezig zijn bij deze evenementen of verkies je een persoonlijke afspraak? Dan bieden we je de mogelijkheid om een persoonlijke campustour te volgen. Een van onze studenten neemt je graag mee rond de campus, om ook alle vragen te beantwoorden die je hebt.

 • 12 nov 30 jun
  00:00

  Health Food Innovation Management - Student for a day

  This will help you find out whether Health Food Innovation Management is right for you. The student who accompanies you will also give you an accurate impression of the Venlo student life.

 • 06 apr 31 jul
  16:00 - 17:30

  Environmental Law Lecture Series

  Informatie alleen in Engels. Klik op EN rechts bovenaan deze pagina. 

More event items
 • 21 apr 23 jun
  08:15 - 15:30

  Meeloopdag | Rechtsgeleerdheid & Fiscaal Recht

  Tijdens de Meeloopdag ervaar je hoe het is om rechtenstudent te zijn. Dit betekent dat je een échte onderwijsgroep gaat observeren*. Deze onderwijsgroep bestaat uit huidige rechtenstudenten die over een actueel juridisch onderwerp discussiëren onder leiding van een tutor. Zo krijg je een goed beeld van hoe Probleemgestuurd Onderwijs in de praktijk werkt.

UM Alumnidag

UM Alumnidag 2019

Netwerken, borrelen, nostalgie en inspiratie. Dat is precies waar onze jaarlijkse Alumnidag voor staat. In 2020 vond er zelfs een Alumniweek plaats.

 Bekijk de terugblik op de Alumniweek van 2020.

Alumni Portaal

Het platform om in contact te blijven met UM alumni en je oude universiteit!

Altijd al willen weten waar jouw oud-klasgenoten terecht zijn gekomen? Ben je geïnteresseerd in alumni evenementen in jouw regio? Wil je in contact blijven met jouw Alma Mater? Meld je dan nu aan op het Maastricht University Alumni Portaal, een nieuw online platform dat jou de mogelijkheid biedt om in contact te blijven met de Universiteit Maastricht en mede alumni. 

Alumni van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid vertellen over hun studie en werkervaring. Klik hier om meer video's te bekijken.