Rechten

Als alumnus/alumna van onze faculteit blijf je ook na je afstuderen verbonden met de faculteit. Je kunt dan deelnemen aan alumni-activiteiten en gebruik maken van onze alumnidiensten waaronder je alumni e-mailaccount. 

Het alumni office doet haar uiterste best de band met alumni levend te houden. Zo zijn er bijvoorbeeld de alumnikringen die regelmatig leuke en interessante activiteiten organiseren zoals informele borrels, workshops, seminars en masterclasses. Op deze manier blijven alumni in contact met de universiteit en faculteit maar ook met mede-alumni en studenten. Tijdens bijeenkomsten kom je ook in contact met bedrijven, overheden en instellingen. Het is een uitstekende gelegenheid om te netwerken.

After movie UM Star Show 2021

Op 25 maart 2021 presenteerde de Universiteit Maastricht een gloednieuw evenement: de UM Star Show! Hier kon je genieten van een interactieve online talkshow, waarin hoogleraren en onderzoekers van de UM in gesprek gaan over een belangrijk thema: de toekomst van de mensheid. Bekijk hier de aftermovie.

Evenementen voor alumni

 • 01 jul 01 jan

  Persoonlijke FHML campustour

  Een universiteit en een programma kiezen zijn belangrijke keuzes. Daarom organiseren we verschillende studie evenementen doorheen het jaar, zoals de Bachelor/Master Open Dag en de Experience Days. Kan je niet aanwezig zijn bij deze evenementen of verkies je een persoonlijke afspraak? Dan bieden we...

 • 04 sep 31 dec
  13:00 - 14:00

  M-EPLI Talks

  M-EPLI Talks bieden een forum om academisch werk en ideeën te delen. Deze bijeenkomsten vinden gedurende het studiejaar twee keer per maand plaats aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht.

 • 11 sep 09 okt
  19:30 - 21:30

  Filosofie, een inleiding

  Studium Generale | Collegereeks
  Dr. Rene Gabriëls
  Docent filosofie, Universiteit Maastricht

More event items
 • 12 sep 10 okt
  19:30 - 21:30

  Psychische stoornissen

  Studium Generale | Collegereeks
  Diverse sprekers
  Universiteit Maastricht

UM Alumnidag

UM Alumnidag 2019

Netwerken, borrelen, nostalgie en inspiratie. Dat is precies waar onze jaarlijkse Alumnidag voor staat. In 2020 vond er zelfs een Alumniweek plaats.

 Bekijk de terugblik op de Alumniweek van 2020.

Alumni Portaal

Het platform om in contact te blijven met UM alumni en je oude universiteit!

Altijd al willen weten waar jouw oud-klasgenoten terecht zijn gekomen? Ben je geïnteresseerd in alumni evenementen in jouw regio? Wil je in contact blijven met jouw Alma Mater? Meld je dan nu aan op het Maastricht University Alumni Portaal, een nieuw online platform dat jou de mogelijkheid biedt om in contact te blijven met de Universiteit Maastricht en mede alumni. 

Alumni van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid vertellen over hun studie en werkervaring. Klik hier om meer video's te bekijken.