• Schatkamer klassieke muziek

26-03-2019

Op 29 en 30 maart organiseert het Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music (MCICM) een bijzonder symposium in respectievelijk de St. Janskerk en het Conservatorium in Maastricht. Aanleiding voor het internationale symposium is de oratie van prof. dr. Peter Peters, bijzonder hoogleraar Innovatie van Klassieke Muziek, op vrijdag 29 maart.

• WUN

WUN-Netwerk financiert twee UM-onderzoeksprojecten

19-02-2019

In december 2018 heeft het WUN Research Development Fund (RDF) een startfinanciering toegekend aan twee onderzoeksgroepen van de UM

• SDG Conference in Norway

Het WUN netwerk: ‘Transformational Action’ op de internationale SDG 2030 Agenda!

12-02-2019

De Universiteit van Bergen in Noorwegen, lid van het Worldwide Universities Network (WUN), organiseerde vorige week de tweede nationale SDG conferentie. Gedurende twee dagen verkende de Noorweegse onderzoeks- en hoger onderwijssector de rol van onderzoek en onderwijs in het ontwikkelen van nieuwe invalshoeken om de wederzijdse beloftes over een duurzame toekomst na te kunnen komen. Tasmin Rüffert, Strategy Coordinator van het UM Green Office en Maria Tomai, onderzoeksassistent bij UNU-MERIT, vertegenwoordigden de UM tijdens deze conferentie en verzamelden zoveel mogelijk informatie over dit belangrijke onderwerp.

• Universiteit Maastricht gunt herinrichting Tapijnkazerne aan Mertens Bouwbedrijf

04-07-2018

Mertens Bouwbedrijf uit Weert mag de eerste fase van de herinrichting van de Tapijnkazerne in Maastricht gaan uitvoeren. Na een korte aanbestedingsprocedure heeft de Universiteit Maastricht (UM) dinsdag besloten om de opdracht aan Mertens Bouwbedrijf BV te gunnen.

• Visiegroep Buurtalen

Manifest Buurtalen ‘Geef Frans en Duits ruimte in het onderwijs!’

14-05-2018

De Visiegroep Buurtalen heeft het manifest buurtalen opgesteld om beleidsmakers in het onderwijs ervan te doordringen hoe belangrijk goed onderwijs in de buurtalen Duits en Frans is. Sinds de lancering van het manifest op 31 januari 2018 komt het aantal ondertekeningen dichter bij het streefaantal van 10.000 ondertekenaars. De Visiegroep nodigt u uit om het Manifest te ondertekenen en met uw netwerk te delen.

• ‘Waar kom je vandaan?’ Waarom vragen we dat?

10-01-2018

In haar proefschrift laat Lotte Thissen zien dat iedereen buitenlandsheid kan ervaren, ongeacht afkomst of achtergrond. Een van de belangrijkste conclusies van haar onderzoek is dat we moeten stoppen met vragen waar iemand vandaan komt.

• York

Maastricht en York slaan de handen ineen

23-11-2017

De universiteiten van Maastricht en York hebben afgesproken intensief te gaan samenwerken op het gebied van onderwijs en onderzoek, de uitwisseling van kennis en studenten en het delen van best practices door medewerkers.

• Balance Belt

Eindelijk weer op de planken dankzij Evenwichtsriem

31-10-2017

Vier patiënten verlost van evenwichtsproblemen dankzij deelname Universiteitsfonds Limburg aan Zweit Veur Leid