• ijskast datascience

De risico's van kiezen voor het gemak

18-01-2018

The EU-wide General Data Protection Regulation (GDPR) will oblige companies to have a data protection officer, to inform authorities and affected individuals of security breaches, and to invest in data encryption and intrusion prevention and detection systems. This should improve the security of sensitive personal data – but it is important to remember that there’s no such thing as a perfectly secure system, according to Apostolis Zarras, cybersecurity expert.

• Bargain-hunters less likely to see staff as human, research finds

De verborgen kosten van lage prijzen

12-01-2018

When prices shrink, does our empathy for salespeople shrink with them? Are we more likely to belittle a Ryanair flight attendant than one in a Lufthansa uniform? The answer, it appears, may be yes. Research carried out at Maastricht University’s School of Business and Economics indicates that consumer bargains can carry a hidden cost for the employees of budget retailers.

• Data science en medisch onderzoek

UM-alumni stroomlijnen procedure toestemmingsverklaring

11-01-2018

Meer transparantie van data-overdracht en de bureaucratische rompslomp in de gezondheidszorg aanpakken en daarmee een impuls geven aan medisch onderzoek - dat is het plan van drie kersverse UM-alumni. Ze hebben daarvoor een B.V. opgericht: Consense Data Exchange, en twee maanden lang hun licht opgestoken bij het Brightlands Blockchain Incubation Programme. Het idee was goed voor een eerste prijs op de Hack4SmartServices Hackathon in Heerlen in mei 2017.

• Dubai

Van Rotterdam via Maastricht naar Dubai

04-01-2018

Eloise le Conge Kleyn leeft haar huidige leven in Dubai zoals voorheen in Nederland. Ze studeerde Psychologie aan de UM en woont sinds 2015 in het Midden-Oosten waar ze werkt voor Maersk Line, de grootste containerrederij ter wereld.

• milifestatus

Een paspoort is geen wondermiddel*

21-12-2017

It takes five years of uninterrupted stay in the Netherlands for a foreigner to become a Dutch citizen through naturalisation. According to some political parties, this is too short a period to become a full member of society. The government planned to increase the minimum residence requirement to seven years. Maarten Vink, professor of Political Science at Maastricht University, was against the proposal. “It’s not based on any scientific evidence.”

• bruggenfeichterwilliamson

Hoe krijg je creatievere werknemers?

20-12-2017

Veel bedrijven willen creativiteit en innovatie stimuleren, maar wat is de beste manier om dat te doen? Een publicatie van Alexander Brüggen, Christoph Feichter (beiden van SBE) en hun Amerikaanse collega Michael G. Williamson bevat enkele antwoorden.

• Donovan Livingston bezoekt Universiteit Maastricht

13-12-2017

Donovan Livingston, afgestudeerd aan Harvard, bereikte met zijn afstudeer speech wereldwijd 13 miljoen mensen. Hij was in Maastricht om in de Ambassador Lecture Series te spreken over de transformatieve kracht van onderwijs.

• Colege Tour met Tom Dumoulin

UM ontvangt TV-programma College Tour met Tom Dumoulin

29-11-2017

Op 28 november was het TV-programma College Tour te gast bij de Universiteit Maastricht. In ons eigen universitair sportcentrum UM SPORT vonden opnames plaats voor een uitzending met topwielrenner Tom Dumoulin.

• jan van manen

Een leven lang leren

29-11-2017

In zijn 40-jarige loopbaan bij de Politie heeft alumnus Jan van Manen vele functies gehad. Dat weerhield hem er niet van op z’n 55e nog aan een master Forensica, Criminologie en Rechtspleging te beginnen, gevolgd door een promotietraject. Van Manen hoopt te promoveren op de rol van videoreconstructie in het strafproces.

• Legal Classroom

Meer plezier in de legal classroom

22-11-2017

Het beroep advocaat, de juridische dienstverlening, ja de hele arbeidsmarkt van de toekomst verandert radicaal en vraagt om nieuwe, 'softe', vaardigheden. Er is daarom een onderwijsrevolutie nodig, waaraan innovatieve technologie een belangrijke bijdrage kan leveren, stellen Bram Akkermans, Catalina Goanta en Gwen Noteborn van de faculteit Rechten. Zij integreren simulaties, virtuele werelden en hologrammen in hun onderwijs. “Innovatief onderwijs zit in ons DNA.”