Nieuws

 • Inge Hooijen en Prof.dr. F. Cörvers
 • Marieke van den Beuken

  Vastberaden laatbloeier

  07-07-2021

  Marieke van den Beuken-van Everdingen was 49 toen ze promoveerde en 56 toen ze hoogleraar Palliatieve Geneeskunde werd. “Het heeft even geduurd voor ik mijn plek gevonden had. En de interne geneeskunde was in mijn tijd nog vooral een mannenzaak, dat heeft ook niet geholpen.” Een gesprek over kwaliteit van leven, een vliegreis van Eindhoven naar Maastricht en haar ontmoeting met Els Borst.

 • diversity

  “UM hecht veel waarde aan diversiteit”

  23-06-2021

  Constance Sommerey bekleedt samen met haar drie collega’s een centrale rol in het bevorderen, monitoren en constant agenderen van vraagstukken op gebied van inclusiviteit en diversiteit. "Diversiteit en inclusiviteit raken de kern van de samenleving en daarmee ook het hart van de academische wereld." Vierdejaars student Geneeskunde Hillmann Batuo uit Kameroen vertelt zijn verhaal.

 • depressie en economie

  “Depressies lijken op de economie”

  09-06-2021

  Een depressie kan zich net zo gedragen als de economie, vermoedt arts-onderzoeker Suzanne van Bronswijk. Een model gebaseerd op econometrische modellen, kan daarom helpen bij de keuze voor een behandeling.

 • Chang Liu

  Een nieuw leven voor eierschalen

  04-06-2021

  Twee afvalproducten uit eieren krijgen bij startup EGGXPERT een nieuwe bestemming bij de productie van gezichtsmaskers en wondpleisters. Chang Liu is een van de oprichters van het bedrijf. Ze hoorde bij de eerste afgestudeerden van de master Biobased Materials van de Faculteit of Science and Engineering

 • educatieve minor

  Leraar worden aan de UM

  11-05-2021

  Je onderwijsbevoegdheid halen in het derde jaar van je bacheloropleiding aan de UM. Het kan al sinds 2018 met de Educatieve Minor. Maar sinds verleden jaar staat die opleiding ook open voor mensen die hun bachelor- of masteropleiding al hebben afgerond, namelijk met de Educatieve Module.

 • Garschagen

  EU: taaie materie van fundamenteel belang

  07-05-2021

  Voor alumnus Melle Garschagen, adjunct-hoofdredacteur van NRC, zou het iedere dag ‘Dag van Europa’ moeten zijn. “De taak van een journalist is de EU kritisch en alomvattend te volgen.” Na bijna vijf jaar correspondentschap in Engeland, dat vooral in het teken van de Brexit stond, is hij weer terug in Nederland.

 • Heeren en Van Rooij

  Van instrumentatiefysicus naar geëngageerd wetenschapper

  28-04-2021

  Gerard van Rooij, hoogleraar Plasmachemie, was de eerste promovendus van Ron Heeren, universiteitshoogleraar en directeur van het instituut M4i. Ze kijken samen terug op een pionierstijd, waarin zij de eerste wankele stappen naar de beeldvormend massaspectrometrie zetten.

 • bisci
 • cybersecurity
Abonneren op Nieuws