Nieuws

 • klip en goetgeluk

  Samen bouwen aan nieuwe circulaire waardeketens

  02-07-2020

  Een nieuwe waardeketen opzetten van agro naar chemie, dat is een uitdaging waar Brightlands Chemelot Campus in Geleen en Brightlands Campus Greenport Venlo momenteel bij betrokken zijn.

 • Hoe maak je ethisch verantwoord coronabeleid?

  25-06-2020

  Universitair hoofddocent Peter Schröder-Bäck onderzocht de gevolgen van de Europese schuldencrisis op onze gezondheid en geeft Europese beleidsmakers nu advies over ethisch handelen in onzekere tijden. 

 • letschert

  Rector Rianne Letschert geeft topprioriteit aan Erkennen & Waarderen

  11-06-2020

  Erkennen & Waarderen, zo heet het programma dat niet minder betekent dan een fundamentele verschuiving binnen de Nederlandse academische wereld. Bevlogen bepleit door de jongste rector magnificus van de Nederlandse universiteiten.

 • amibm
 • Kirsty Jacobi in Australia
 • illustratie IP

  Intellectueel eigendomsrecht: alles wat immaterieel is beschermen

  24-04-2020

  Professor Anselm Kamperman Sanders en doktor Anke Moerland, beiden verbonden aan de rechtenfaculteit, ontvingen in 2017 voor hun project EIPIN Innovation Society een bijdrage uit het Europese Marie Skłodowska-Curie programma Horizon 2020 om te onderzoeken wat de invloed is van intellectueel eigendom op innovatiecycli.

 • Big Data moet de gezondheidszorg beter maken

  06-04-2020

  Andre Dekker is klinisch fysicus en hoogleraar Clinical Data Science aan de Universiteit Maastricht, Maastricht UMC+ en MAASTRO Clinic. Sinds 2010 leidt hij een onderzoeksgroep. Hij heeft meer dan 150 wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en meer dan 25 promovendi begeleid.

 • Professors of Youth, Food and Health

  Laat staan die frikandel

  12-03-2020

  Op de Brightlands Campus Greenport in Venlo delen kinderarts Edgar van Mil en psycholoog Remco Havermans sinds kort de leerstoel Jeugd, Voedsel en Gezondheid bij de Faculteit Science and Engineering.

 • Corona virus

  Uitbraak coronavirus toont het belang van European Public Health studies

  05-03-2020

  “De uitbraak van COVID-19 bewijst hoe belangrijk het vakgebied Europese Volksgezondheid is.” Als hoogleraar European Public Health en hoofd van de onderzoeksafdeling International Health aan de Universiteit Maastricht is Helmut Brand nauw verbonden met de unieke bachelor- en masterprogramma's in European Public Health. We vroegen hem en enkele van zijn studenten - toekomstige beleidsadviseurs, gezondheidsfunctionarissen en preventiespecialisten in de volksgezondheid - naar hun mening over het gezondheidsbeleid tijdens de coronavirusuitbraak.

 • rainer goebel

  Rainer Goebel: Een carrière op stevige bodem

  04-03-2020

  Portret van Rainer Goebel, hoogleraar Cognitive Neuroscience: een topwetenschapper, Nederlands eerste Tesla-rijder en hacker van de eerst iPhone, maar ook boerenzoon en familieman.

Abonneren op Nieuws