• Brenda Yamba 1
  • Sarah

“Er is hier niet één goed of fout”

15-11-2017

In de Week van de Internationale Student presenteren we dagelijks een nieuw verhaal. Deze keer Sarah Weingartz uit Duitsland.

• CostasGeorgiades

“Ik heb ver weg van huis een thuis gevonden”

14-11-2017

In de Week van de Internationale Student presenteren we dagelijks een nieuw verhaal. Vandaag: Costas Georgiades uit Cyprus.

• Isabella Grabner1

Moge de beste m/v winnen

08-11-2017

Isabella Grabner verricht baanbrekend onderzoek naar prestatiemeting en beloningssystemen.

• UM presenteert eerste resultaten Employability Programma

08-11-2017

Op woensdag 8 november organiseerde de Universiteit Maastricht (UM) de Employability Inspiratie & Improvisatie Dag. Daar werden de eerste resultaten gepresenteerd van het UM Employability Programma, dat studenten helpt bij de voorbereiding op hun carrière na de universiteit.

• Lisa Brüggen open access campagne

Missionaris van de open access-boodschap

23-10-2017

Over de bekendheid van open access bij haar collega’s en de School of Business and Economics is ze kort: die is er niet of nauwelijks. Dus er is werk aan de winkel volgens Lisa Brüggen, professor Financial Services. Om de bekendheid van open access te bevorderen is de week van 23 tot 27 oktober uitgeroepen tot Internationale Open Access week.

• Bevindingen Lancet Commissie naar Vervuiling en Gezondheid gepresenteerd op UM Campus Brussel

23-10-2017

Op donderdag 26 oktober wordt op de UM-campus in Brussel een speciale press briefing georganiseerd rond het Lancet-rapport, die ook te volgen zal zijn via een livestream.

• Sterrenkundige droom wordt werkelijkheid

19-10-2017

Zijn mond viel open van verbazing, toen Gideon Koekoek twee maanden geleden al het nieuws te horen kreeg dat maandag 16 oktober trots aan de hele wereld werd gepresenteerd. De detectie van twee samensmeltende neutronensterren, voor het eerst ook waargenomen met twee telescopen, lost volgens de theoretisch natuurkundige een heel scala van sterrenkundige, chemische en natuurkundige problemen in één klap op.

• Klokhuis wetenschapsprijs
  • Anita Jansen UMagazine1

De muzikale, sportieve psycholoog

12-10-2017

Behalve een succesvolle carrière in de wetenschap, had ze ook een succesvolle carrière in de muziek of sport kunnen hebben. De twee woorden die tijdens het interview het meest vallen, zijn ‘plezier’ en ‘inhoud’; de leidraad voor al haar keuzes. Aan carrièreplanning doet ze niet. Anita Jansen, hoogleraar experimentele klinische psychologie en decaan van de Faculty of Psychology and Neuroscience, werd dit jaar benoemd als lid van de KNAW.