Nieuws

 • alumni-rochelle

  Project Officer bij ERINN Innovation

  03-02-2023

  Een bachelor in Biochemie in Canada, lerares Engels in Vietnam en een master in Global Health in Maastricht. Rochelle Caruso's reis zie je niet elke dag.

 • lorenzo morini

  Captain Space-Heart

  02-02-2023

  Lorenzo Moroni van MERLN is coördinator van een Europees consortium dat technologie ontwikkelt om in de ruimte biologische substituten voor hartkamers te creëren met behulp van magnetische en akoestische levitatie. Het onderzoek in het internationale ruimtestation ISS zal voor de nietige bewoners van Moeder Aarde van groot belang zijn.

 • SDB Barometer

  Op weg naar 2030: duurzame ontwikkeling wordt steeds belangrijker voor Nederlandse organisaties

  26-01-2023

  Het eerste landelijke SDG Barometer-onderzoek in Nederland naar de in 2015 vastgestelde Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) voor 2030 laat veel zien om optimistisch over te zijn. De SDG Barometer biedt belangrijke inzichten in de mate van acceptatie en implementatie van de SDG's door Nederlandse organisaties. Tegelijkertijd is het een oproep aan alle organisaties om de doelen te realiseren.

 • Bruno de Witte

  Bruno de Witte en het Europees Recht dat niet stilzit

  17-01-2023

  Professor Bruno de Witte neemt afscheid van Maastricht University, maar niet van het Europees recht. Hij gaat aan het Europese Universiteitsinstituut (EUI) in Florence door met zijn messcherpe juridische analyses.

 • Hoe maak je het beroep van huisarts weer aantrekkelijk?

  13-01-2023

  De huisartsenzorg moet anders moeten worden georganiseerd, want de druk is nu te hoog. Maar hoe doe je dat? In het promotie-onderzoek van UM-onderzoeker Rowan Smeets staat wellicht een van de oplossingen.

 • professor langer

  Robert Langer: rolmodel voor interdisciplinaire wetenschap

  12-01-2023

  Tijdens de 47ste Dies Natalis ontvangt professor Robert Langer krijgt een eredoctoraat van de Universiteit Maastricht voor zijn indrukwekkende carrière in de wetenschap en het bedrijfsleven.

 • Actie met racistische leuzen maakt veel los

  10-01-2023

  De actie met racistische leuzen op de Rotterdamse Erasmusbrug tijdens de jaarwisseling is opgeëist door leden van de Telegramgroep 'White Lives Matter', actief in Nederland en Duitsland. UM wetenschappers reageren via de media.

 • MACCH + SRAL

  Nalatenschap van hedendaagse kunst

  09-01-2023

  Wat gebeurt er met kunst nadat de kunstenaar overlijdt? Het Maastricht Centre for Arts and Culture, Conservation and Heritage (MACCH) en de Stichting Restauratie Atelier Limburg (SRAL) doen hier onderzoek naar.

 • Zijn dagen in Nederland lijken geteld, maar in Europa is Rutte juist machtig

  03-01-2023

  De positie van premier Rutte in Europa is best wel sterk", ziet EU-expert Mathieu Segers, hoogleraar Europese Geschiedenis aan de Universiteit Maastricht.

 • Roundtable

  Hoe kunnen organisaties medemenselijker worden, en dan ook écht?

  02-01-2023

  De opbrengst van medemenselijk ondernemen is groot, volgens Harry Hummels, hoogleraar Ethiek, Organisaties en Samenleving.

Abonneren op Nieuws