Mundo-projecten in Indonesië volgend jaar afgerond

Mundo-directeur Han Aarts heeft recent de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van Universitas Padjadjaran (UNPAD) in Bandung, Indonesië en Lemdiklat, het opleidingsinstituut van de Indonesische politie in Jakarta bezocht om de planning van beide projecten te bespreken. De projecten, die worden gefinancierd door het NICHE-programma van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, zullen volgend jaar worden afgerond.

Versterking van onderwijs en onderwijs én PGO
Doel van het project aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van UNPAD Bandung is versterking van het onderwijs en onderzoek op het gebied van internationaal recht, met ondersteuning van de expertise van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UM. De afgelopen drie jaar heeft een aantal medewerkers van de Maastrichtse rechtenfaculteit UNPAD bezocht, ook om het Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) bij UNPAD te introduceren. In het kader van dit projectonderdeel is een van de gebouwen van de UNPAD volledig gerenoveerd om plaats te bieden aan de onderwijsgroepsbijeenkomsten. De afbeelding toont de voortgang van de bouwactiviteiten.

Mundo project in Indonesia

Blended learning
Met Lemdiklat, het opleidingsinstituut van de nationale politie in Jakarta, ontwikkelt de UM capaciteit om opleidingen in blended learning-formats aan te bieden, waarbij naast face-to-face-training ook elektronisch leren wordt gebruikt.  Bij dit project zijn nog diverse andere partijen betrokken, zoals het CINOP gericht op middelbaar beroepsonderwijs in Den Bosch en het Institut Teknologi Bandung (ITB) voor technische ondersteuning. In juni sprak Han Aarts met de Indonesische coördinator van het project, Brigadier Budi Purwoto en zijn staf, op het hoofdkantoor van Lemdiklat, om het activiteitenprogramma in het resterende projectjaar te bespreken.

Mundo at the Universitas Padjadjaran in Indonesia

Lees ook

  • Wat betekent het om te wonen, werken, ondernemen en leven in een stad en regio met een internationale universiteit. Wat merk je ervan en wat heb je er eigenlijk aan? We vroegen het aan Maastrichtenaar Stefan Vrancken (50). Stefan werkt als toegevoegd notaris, maar duikt in de tijd die hij daarnaast...

  • Alisa verhuisde op 17-jarige leeftijd van Moskou naar Nederland om eerstejaars bachelorstudent Regenerative Medicine and Technology (RMT) te worden. De avontuurlijke geest van Alisa drijft haar steeds naar gloednieuwe ervaringen, zoals de RMT bacheloropleiding en haar hobby Tribal Fusion dansen.

  • Een internationaal onderzoeksconsortium, waaronder NUTRIM-onderzoeker Zlatan Mujagic en andere Maastrichtse onderzoekers, heeft onderzoek gedaan naar de effecten van stress op de darmen. Dit onderzoek heeft eindelijk ontrafeld hoe stress leidt tot verergering van inflammatoire darmziekten. Deze...