‘Uitproberen, aanpassen, opbranden? - blog over hoe ziekenhuizen zich aan de COVID-19 pandemie aanpassen

Westra en Fleuren

Daan Westra en Bram Fleuren, leiden samen het project: ‘Uitproberen, aanpassen, opbranden?' In dit project onderzoeken zij hoe ziekenhuizen zich aan de COVID-19 pandemie aanpassen en welke gevolgen dit heeft voor de duurzame inzetbaarheid van hun personeel.

In hun persoonlijke blog op de ZonMw-website vertellen zij over hun ervaringen binnen het onderzoek. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met 5 ziekenhuizen in Limburg: Viecuri Venlo, Laurentius in Roermond, St. Jans Gasthuis Weert, Zuyderland in Geleen en Heerlen en het MUMC+ in Maastricht.

  Lees de blog op de ZonMW website  

 

Lees ook

  • Als patiënt in een ziekenhuis zie je dagelijks veel verschillende gezichten aan je bed: een verpleegkundige die je bloeddruk meet, een arts of verpleegkundig specialist die jou informeert over het zorgplan en een voedingsdeskundige die jou voorziet van het juiste eten en drinken. Hoewel al deze...

  • Een internationaal onderzoeksconsortium, waaronder NUTRIM-onderzoeker Zlatan Mujagic en andere Maastrichtse onderzoekers, heeft onderzoek gedaan naar de effecten van stress op de darmen. Dit onderzoek heeft eindelijk ontrafeld hoe stress leidt tot verergering van inflammatoire darmziekten. Deze...

  • Alisa verhuisde op 17-jarige leeftijd van Moskou naar Nederland om eerstejaars bachelorstudent Regenerative Medicine and Technology (RMT) te worden. De avontuurlijke geest van Alisa drijft haar steeds naar gloednieuwe ervaringen, zoals de RMT bacheloropleiding en haar hobby Tribal Fusion dansen.