Nieuws

 • Henk van den Hoogen en Micah Vandegrift

  Micah Vandegrift: een Fullbright in Maastricht

  25-06-2019

  Micah Vandegrift woont en werkt in Raleigh, North Carolina. Hij bezocht de Universiteitsbibliotheek van Maastricht als "Fulbright-Schuman innovation fellow" waar hij vijf maanden verbleef. Zijn vrouw en twee jonge kinderen nam hij mee.

 • Project Minervalia

  Minervalia: 177 km en 12.500 euro verwijderd van Maastricht

  15-03-2019

  Een klein boek van grote waarde, dat is ‘Minervalia’. Het is namelijk de oudste in Maastricht gedrukte komedie. Onder het motto ‘cultuur uit Maastricht, hoort in Maastricht’ willen de Universiteitsbibliotheek Maastricht en het Universiteitsfonds Limburg dit zeldzame werk terugbrengen naar haar roots. Daarom is een speciale crowdfundingactie gestart.

 • Carij beumer bees green

  Saxifragelisticexpialidocious! Al dat groen en grijs in je tuin

  10-03-2019

  Zie je ineens een vreemde in je tuin staan? Geen paniek! Wellicht is het Carijn Beumer, die onderzoek doet naar jouw stedelijke groene ruimte. Is het niet Carijn? Oké, dan heb je misschien toch een probleem. (Mocht je het je afvragen; een stedelijke groene ruimte is inderdaad een tuin…)

 • verzoek-30procentregeling.png

  30%-regeling krijgt alsnog overgangsrecht

  08-11-2018

  In de nota van wijziging Belastingplan 2019 heeft de staatssecretaris van financiën aangekondigd dat de verkorting van de 30% regeling van 8 naar 5 jaar alsnog een periode met overgangsrecht krijgt. De nieuwe duur van de regeling hangt af van de huidige einddatum.

 • Een geslaagde en zonnige Bachelor Open Dag

  15-10-2018

  Afgelopen zaterdag mocht de Universiteit Maastricht bijna 3100 aankomende studenten en hun ouders/verzorgers verwelkomen. De meeste bezoekers waren Nederlands maar daarnaast werd de Bachelor Open Dag bezocht door mensen uit 56 verschillende landen.

 • Presentatie Neimed tijdens eerste Euregio Summer School

  19-09-2018

  Van 10 t/m 15 september 2018 werd voor het eerst de grensoverschrijdende en multidisciplinaire Euregio Summer School in de Euregio Maas-Rijn georganiseerd. 45 studenten van universiteiten en hogescholen en vertegenwoordigers van alle kennisinstituten uit de euregio kwamen bijeen met één doel: het ontwikkelen van toekomstvisies over het thema ‘Improving inclusive Mobility in the Digital Age’ in de Euregio Maas-Rijn.

 • Lim­burg en Nor­drhein-West­fa­len aan de slag met grens­vraag­stuk­ken

  Lim­burg en Nor­drhein-West­fa­len aan de slag met grens­vraag­stuk­ken

  11-07-2018

  Gedeputeerde Van den Akker gaf tijdens zijn ontmoetingen aan in de toekomst meer samenwerking tussen Nordrhein-Westfalen en Limburg te willen bewerkstelligen.

 • AppChallenge winners

  AppChallenge @ UM 2018: de winnaars

  23-04-2018

  En de winnaars zijn...

 • UM hoogleraren bij Universiteit van Nederland

  Maastrichtse hoogleraren geven college bij de Universiteit van Nederland

  19-02-2018

  De komende tijd geven drie UM hoogleraren online colleges voor de Universiteit van Nederland.

Abonneren op Nieuws