• Barbara Strating & Mieke Derickx

De schoonheid voorbij

20-07-2022

Op welke manier reflecteert kunst op onze gemeenschap? Hoe drukt onze gemeenschap zich uit door middel van kunst? Barbara Strating is de nieuwe curator van de Kunst- en Erfgoedcommissie van de Universiteit Maastricht. Zij volgt Mieke Derickx op, die na meer dan 20 jaar afscheid neemt. Een gesprek over nieuwsgierigheid en verwondering, Patient Zero en kunst als meditatie voor ons collectief geheugen.

• samenwerking Radboud Universiteit en UM

Samenwerkingsovereenkomst Radboud Universiteit en Universiteit Maastricht

14-06-2022

Radboud Universiteit in Nijmegen en de Universiteit Maastricht hebben op 14 juni 2022 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor zowel onderwijs als onderzoek.

• Limburg krijgt academisch leer-werktraject tot eerstegraads lesbevoegdheid

17-03-2022

De Universiteit Maastricht en de docentenacademie van de Radboud Universiteit gaan intensiever samenwerken bij het tegengaan van het lerarentekort in het middelbaar onderwijs. Door de start van een gezamenlijk leer-werktraject kunnen (potentiële) leraren ook in Limburg een eerstegraads bevoegdheid halen via een academische lerarenopleiding. Het nieuwe traject start in september 2022.

• thumb_item_jc_2021.png

Terugblik ITEM Jaarconferentie 2021: Grensregio's versterken - meer dan ooit?

07-12-2021

>Het belang van grensoverschrijdende samenwerking manifesteert zich meer dan ooit tijdens de coronapandemie. Multi-level governance vormt het fundament bij het maken van vervolgstappen; elkaar opzoeken en relaties bestendigen in alle lagen, zowel in bestuur, politiek als praktijk. Dit bleek tijdens de ITEM jaarconferentie van 19 november jl. met als centraal thema de geleerde lessen, kansen en uitdagingen van grensoverschrijdende samenwerking. Bekijk ook de video-terugblik

• ITEM Grenseffectenrapportage 2021 gepubliceerd

19-11-2021

Als gevolg van de Coronacrisis zijn ook veel grensarbeiders gedwongen in hun eigen land te werken. Hun is gevraagd de grens niet over te steken om naar hun kantoor in het buurland te komen. Op dit moment is dat alleen mogelijk omdat de Nederlandse, Belgische en Duitse regering speciale vrijstellingen van bepaalde regels zijn overeengekomen tot de rest van dit jaar. Anders zouden deze grensarbeiders te maken krijgen met ingrijpende veranderingen met betrekking tot hun socialezekerheidsbijdragen, belastingen en gezondheidszorg. Maar wat als regeringen en werkgevers voortaan permanent gaan stimuleren dat werknemers meer dagen thuis werken? ITEM is erachter gekomen dat dit enorme gevolgen zou hebben voor grensoverschrijdende arbeid als de wetgeving niet dienovereenkomstig verandert. Dit is een van de vier cases van het onderzoek naar grenseffecten van dit jaar.

• Illustration: green investments
  • INKOM

INKOM 2020 is begonnen!

17-08-2020

Vandaag zijn ruim 3.000 studenten van de Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool begonnen aan hun introductieweek in Maastricht.

• MPP students talk at Conference

Master’s students get a taste of real-life policy processes in Malta

03-07-2019

Three students on our Master’s programme in Public Policy and Human Development took part in a conference in Malta, held on 17-20 April 2019 by the Douzelage European town twinning association within the Europe For Citizens programme.

• ITEM Brochures  Vera van Vliet

ITEM oproep voor deelname aan enquête over internationale migranten in de Euregio Maas-Rijn

05-09-2017

Onderzoekers van de Universiteit Maastricht doen momenteel een oproep aan mensen om deel te nemen aan een enquête om inzicht te krijgen in de redenen voor hooggekwalificeerde internationale migranten om te wonen en/of te werken in Limburg (NL) of de Euregio Maas-Rijn.

• SMART

SURF subsidie voor ontwikkeling online services

09-05-2017

Het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap heeft het project  ‘Leading to Success: SMART Choices and SMART Tools (aangevraagd door pojectleider Dr. Mindel van de Laargeselecteerd voor financiering in een competitief selectieproces om open en online onderwijs aan te moedigen.

Let op: dit artikel is alleen in het Engels beschikbaar