• WUN

WUN-Netwerk financiert twee UM-onderzoeksprojecten

19-02-2019

In december 2018 heeft het WUN Research Development Fund (RDF) een startfinanciering toegekend aan twee onderzoeksgroepen van de UM

• SDG Conference in Norway

Het WUN netwerk: ‘Transformational Action’ op de internationale SDG 2030 Agenda!

12-02-2019

De Universiteit van Bergen in Noorwegen, lid van het Worldwide Universities Network (WUN), organiseerde vorige week de tweede nationale SDG conferentie. Gedurende twee dagen verkende de Noorweegse onderzoeks- en hoger onderwijssector de rol van onderzoek en onderwijs in het ontwikkelen van nieuwe invalshoeken om de wederzijdse beloftes over een duurzame toekomst na te kunnen komen. Tasmin Rüffert, Strategy Coordinator van het UM Green Office en Maria Tomai, onderzoeksassistent bij UNU-MERIT, vertegenwoordigden de UM tijdens deze conferentie en verzamelden zoveel mogelijk informatie over dit belangrijke onderwerp.

• CES online image

Get Involved! Information Market

11-01-2019

Informatiemarkt over extracurriculaire activiteiten in het Studenten Service Centrum.

• Universiteit Maastricht gunt herinrichting Tapijnkazerne aan Mertens Bouwbedrijf

04-07-2018

Mertens Bouwbedrijf uit Weert mag de eerste fase van de herinrichting van de Tapijnkazerne in Maastricht gaan uitvoeren. Na een korte aanbestedingsprocedure heeft de Universiteit Maastricht (UM) dinsdag besloten om de opdracht aan Mertens Bouwbedrijf BV te gunnen.

• York

Maastricht en York slaan de handen ineen

23-11-2017

De universiteiten van Maastricht en York hebben afgesproken intensief te gaan samenwerken op het gebied van onderwijs en onderzoek, de uitwisseling van kennis en studenten en het delen van best practices door medewerkers.

• Balance Belt

Eindelijk weer op de planken dankzij Evenwichtsriem

31-10-2017

Vier patiënten verlost van evenwichtsproblemen dankzij deelname Universiteitsfonds Limburg aan Zweit Veur Leid

• Maastricht Central

Maastricht Centraal

15-06-2017

Onze Jaarfondscampagne is weer begonnen! Ieder jaar vragen we alumni, hoogleraren en medewerkers of zij onderwijs en onderzoek aan hun Universiteit willen steunen. Doe jij ook met ons mee?

• Frans Timmermans

Uitnodiging Citizens’ Dialogues met Frans Timmermans

06-12-2016

Aanstaande donderdag 8 december organiseert de Europese Commissie in samenwerking met University College Maastricht (UCM) de Citizens’ Dialogue met Frans Timmermans. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd de bijeenkomst bij te wonen.

• MUMC persbericht featured image

Voorkom overgewicht in het eerste levensjaar

04-08-2016

Hoe kunnen professionals in de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) overgewicht bij jonge kinderen (0-4 jaar) voorkomen? Welke knelpunten ervaren zij in de zorg op dit gebied en hoe kan die zorg verbeterd worden? Dat zijn de kernvragen in het promotieonderzoek dat Eveliene Dera-de Bie deed aan het Maastricht UMC+.