Nieuws

 • WUN

  WUN-Netwerk financiert twee UM-onderzoeksprojecten

  19-02-2019

  In december 2018 heeft het WUN Research Development Fund (RDF) een startfinanciering toegekend aan twee onderzoeksgroepen van de UM

 • SDG Conference in Norway

  Het WUN netwerk: ‘Transformational Action’ op de internationale SDG 2030 Agenda!

  12-02-2019

  De Universiteit van Bergen in Noorwegen, lid van het Worldwide Universities Network (WUN), organiseerde vorige week de tweede nationale SDG conferentie. Gedurende twee dagen verkende de Noorweegse onderzoeks- en hoger onderwijssector de rol van onderzoek en onderwijs in het ontwikkelen van nieuwe invalshoeken om de wederzijdse beloftes over een duurzame toekomst na te kunnen komen. Tasmin Rüffert, Strategy Coordinator van het UM Green Office en Maria Tomai, onderzoeksassistent bij UNU-MERIT, vertegenwoordigden de UM tijdens deze conferentie en verzamelden zoveel mogelijk informatie over dit belangrijke onderwerp.

 • CES online image

  Get Involved! Information Market

  11-01-2019

  Informatiemarkt over extracurriculaire activiteiten in het Studenten Service Centrum.

 • Universiteit Maastricht gunt herinrichting Tapijnkazerne aan Mertens Bouwbedrijf

  04-07-2018

  Mertens Bouwbedrijf uit Weert mag de eerste fase van de herinrichting van de Tapijnkazerne in Maastricht gaan uitvoeren. Na een korte aanbestedingsprocedure heeft de Universiteit Maastricht (UM) dinsdag besloten om de opdracht aan Mertens Bouwbedrijf BV te gunnen.

 • York

  Maastricht en York slaan de handen ineen

  23-11-2017

  De universiteiten van Maastricht en York hebben afgesproken intensief te gaan samenwerken op het gebied van onderwijs en onderzoek, de uitwisseling van kennis en studenten en het delen van best practices door medewerkers.

 • Balance Belt

  Eindelijk weer op de planken dankzij Evenwichtsriem

  31-10-2017

  Vier patiënten verlost van evenwichtsproblemen dankzij deelname Universiteitsfonds Limburg aan Zweit Veur Leid

 • Maastricht Central

  Maastricht Centraal

  15-06-2017

  Onze Jaarfondscampagne is weer begonnen! Ieder jaar vragen we alumni, hoogleraren en medewerkers of zij onderwijs en onderzoek aan hun Universiteit willen steunen. Doe jij ook met ons mee?

 • Frans Timmermans

  Uitnodiging Citizens’ Dialogues met Frans Timmermans

  06-12-2016

  Aanstaande donderdag 8 december organiseert de Europese Commissie in samenwerking met University College Maastricht (UCM) de Citizens’ Dialogue met Frans Timmermans. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd de bijeenkomst bij te wonen.

 • MUMC persbericht featured image

  Voorkom overgewicht in het eerste levensjaar

  04-08-2016

  Hoe kunnen professionals in de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) overgewicht bij jonge kinderen (0-4 jaar) voorkomen? Welke knelpunten ervaren zij in de zorg op dit gebied en hoe kan die zorg verbeterd worden? Dat zijn de kernvragen in het promotieonderzoek dat Eveliene Dera-de Bie deed aan het Maastricht UMC+.

Abonneren op Nieuws