Nieuws

 • DKE - Ancient games and Artificial Intelligence

  Spellen uit de oudheid en kunstmatige intelligentie

  12-12-2017

  Dr. Cameron Browne komt uit een echt spelletjesgezin: "Mijn moeder besefte dat spellen goed zijn voor de ontwikkeling van kinderen, en mijn oma was de meest gehaaide scrabble-speler die ik ooit ben tegengekomen". Het is dan ook geen toeval dat Browne een groot deel van zijn wetenschappelijke loopbaan heeft besteed aan het onderzoek naar spellen en dat hij een consolidator grant van € 2 miljoen heeft gekregen om een vijfjarig onderzoeksproject op te starten genaamd "Digitaal Ludeme-project".

 • DKE - Swarmlab

  Department of Data Science & Knowledge Engineering helpt ontwerpen van Fabriek van de Toekomst

  03-10-2017

  Afgelopen maanden is DKE samen gekomen met verschillende bedrijven uit Limburg uit de industriële robotica-sector met het doel om een nieuw ‘Fieldlab’ in Roermond op te zetten, gevuld met het nieuwste van het nieuwste op gebied van robot-apparatuur.

 • Eminem

  Rappers beter ontwikkeld dan popartiesten?

  16-08-2017

  DKE-student Thomas Vrancken toont met text-mining aan dat het vocabulaire van rappers beduidend groter is dan dat van popartiesten.

 • Harry Potter

  Op zoek naar toverspreuken in Harry Potter

  19-07-2017

  Hoeveel toverspreuken gebruiken de personages in de zeven Harry Potter-boeken? Dat wilden Mortiz Haine en Markus Dienstknecht, masterstudenten Data Science for Decision Making, onderzoeken ter ere van het twintigjarige jubileum van Harry Potter. Om hun vraag te beantwoorden maakten ze gebruik van text mining.

 • DKE - Robotics

  Onderzoek bij DKE: belangrijke en blijvende kennisverspreiding aan een breed publiek

  05-07-2017

  Onderzoek uitgevoerd door Department of Data Science and Knowledge Engineering (DKE) is onlangs positief beoordeeld door een onafhankelijke visitatiecommissie, uitgevoerd door Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU).

Abonneren op Nieuws