• Samen op weg naar Next Generation Supply Chain Management

01-03-2019

In de provincie Limburg bevindt zich een fors aantal internationaal grote logistieke bedrijven evenals een groot aantal logistieke MKB-bedrijven en start-ups. Dit geldt met name in de regio Venlo. De logistieke sector in de provincie is dan ook van groot belang. Om een leidende positie te behouden is voortdurende innovatie nodig.  Daarom slaan Universiteit Maastricht en Provincie Limburg de handen ineen om de logistieke sector in de regio en Nederland verder te ontwikkelen met innovatieve supply chainoplossingen.

• Lab Koen Venema

Darmflora gezonder dankzij afvalstromen voedingsindustrie

13-02-2019

Reststromen uit de voedselverwerkende industrie zijn zeer geschikt om de darmflora van mensen met obesitas gezonder te maken. Dat blijkt uit onderzoek van Carlota Bussolo de Souza, die woensdag op dit onderwerp promoveerde aan de Universiteit Maastricht (UM).

• Alie de Boer

Stem op Alie

19-10-2018

In de VIVA400-lijst staan vrouwen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers stonden doordat ze bijvoorbeeld een geslaagd of uniek idee hadden, een succesvolle eigen business startten of een bijzondere prestatie neerzetten. Kortom: ambitieuze en succesvolle vrouwen die een verschil hebben gemaakt. Onze Alie de Boer staat op die lijst in de categorie: ‘knappe knoppen’.

• Nieuwe laboratoria en onderzoekscentra geopend op Brightlands Campus Greenport Venlo

31-05-2018

Op 31 mei zijn door Universiteit Maastricht, Brightlands en de Provincie Limburg nieuwe en zeer geavanceerde laboratoria op Brightlands Campus Greenport Venlo officieel geopend. Tegelijkertijd werden twee nieuwe onderzoekscentra gepresenteerd: het Food Claims Centre Venlo (FCCV) en het Centre for Healthy Eating & Food Innovation (HEFI).

• Global Supply Chain Management and Change - Air Cargo

Universiteit Maastricht - Campus Venlo studenten winnen FACE-UP Air Cargo Competition 2018

14-03-2018

Caroline Larisch alumna (afgestudeerd in 2018) en Danny Jonker behoren beiden tot de drie winnaars van de FACE-UP Air Cargo Competition 2018, een wedstrijd voor recent afgestudeerden, waar de winnaars de kans krijgen hun scriptie te presenteren op het World Cargo Symposium in Dallas (USA).

• Food Innovation Awards Campus Venlo

Studenten Campus Venlo winnen voorronde Europese voedingswedstrijd

23-05-2017

Drie teams van de Health Food Innovation Management-Master (UM's Campus Venlo) hebben op vrijdag 19 mei de eerste, tweede én derde plaats in de wacht gesleept tijdens de voorronde van de Ecotrophalia: een Europese wedstrijd tussen studententeams van zowel universiteiten als hogescholen. Het doel van de wedstrijd is om nieuwe, duurzame voedingsproducten te ontwikkelen.