Nieuws

 • Samen op weg naar Next Generation Supply Chain Management

  01-03-2019

  In de provincie Limburg bevindt zich een fors aantal internationaal grote logistieke bedrijven evenals een groot aantal logistieke MKB-bedrijven en start-ups. Dit geldt met name in de regio Venlo. De logistieke sector in de provincie is dan ook van groot belang. Om een leidende positie te behouden is voortdurende innovatie nodig.  Daarom slaan Universiteit Maastricht en Provincie Limburg de handen ineen om de logistieke sector in de regio en Nederland verder te ontwikkelen met innovatieve supply chainoplossingen.

 • World Cancer Day

  Protonentherapie: op zoek naar het ‘hoe?’

  04-02-2019

  In Maastricht begint MAASTRO clinic dit jaar met protonentherapie; de nieuwe veelbelovende bestralingsvorm in de behandeling van kanker. Het ‘wat en waarom’ is geen vraag meer. Bestraling met protonen in plaats van met fotonen kan voor sommige vormen van kanker veel verschil maken. De grootste vraag draait om het ‘hoe’.

 • 5 jaar maastricht health campus

  Brightlands Maastricht Health Campus viert vijfde verjaardag

  01-02-2019

  Brightlands Maastricht Health Campus en presenteert voor het vijfde jaar op rij goede resultaten en een gestage groei. Het aantal gevestigde bedrijven, organisaties en spin-offs is in vijf jaar tijd flink gegroeid en het aantal arbeidsplaatsen op de campus steeg tot maar liefst 9.553.

 • Jemen SHE Collaborates

  SHE Collaborates krijgt geld voor projecten in Jemen en Zuid-Soedan

  14-01-2019

  SHE Collaborates krijgt 225.000 euro van het Nuffic voor drie projecten in Jemen en Zuid-Soedan.

 • Cheese and milk vitamin b12
 • Nierweefsel
 • lamp

  Hoe het juiste licht bespaart op je stookkosten

  30-11-2018

  Intensiteit en kleur van verlichting hebben invloed op de hoogte van stookkosten. Bovendien draagt het juiste licht bij aan een gezonder binnenklimaat in (kantoor)gebouwen. Dat blijkt uit onderzoek van Marije te Kulve, waarop zij deze week promoveerde aan de Universiteit Maastricht (UM).

 • Zorg over de grens nog niet vanzelfsprekend

  19-10-2018

  Internationale samenwerking in de zorg is, zelfs in grensregio’s, niet vanzelfsprekend. Dat blijkt uit een recent onderzoek van de Universiteit Maastricht en de Uniklinik RWTH Aachen.

 • Professoren Wijnen en Drop geëerd

  23-08-2018

  De professoren Wynand Wijnen en Riet Drop worden postuum geëerd door een nieuwe onderwijsruimte naar elk van hen te vernoemen.

 • Pijn op de borst

  Pijn op de borst: wel of niet doorverwijzen?

  31-07-2018

  Kan het doorverwijzen van patiënten met pijn op de borst van de huisarts naar de cardioloog efficiënter? Die vraag gaan onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de Universiteit Maastricht (UM) de komende tijd beantwoorden.

Abonneren op Nieuws