Nieuws

 • Samen op weg naar Next Generation Supply Chain Management

  01-03-2019

  In de provincie Limburg bevindt zich een fors aantal internationaal grote logistieke bedrijven evenals een groot aantal logistieke MKB-bedrijven en start-ups. Dit geldt met name in de regio Venlo. De logistieke sector in de provincie is dan ook van groot belang. Om een leidende positie te behouden is voortdurende innovatie nodig.  Daarom slaan Universiteit Maastricht en Provincie Limburg de handen ineen om de logistieke sector in de regio en Nederland verder te ontwikkelen met innovatieve supply chainoplossingen.

 • Ben Feringa

  “Je hoeft niet te studeren/werken bij Harvard of MIT om een Nobelprijs te winnen”

  20-09-2017

  Nobelprijswinnaar prof. Ben Feringa was gisteren eregast op de Brightland Chemelot Campus. Tijdens dit evenement werd het duidelijk dat Ben Feringa een man is met passie voor wetenschap en oprecht geeft om zijn studenten, maar nog steeds met beide voeten op de grond staat.

 • Systems Biology - Graduates

  Eerste studenten afgestudeerd aan UM in systeembiologie

  21-07-2017

  Vorige week vond de allereerste afstudeerceremonie voor de master systeembiologie plaats. Na twee jaar hard werken, mocht de eerste lichting studenten hun diploma in ontvangst nemen.

 • Biobased Materials - Graduates

  Eerste studenten afgestudeerd aan UM in Biobased Materials

  21-07-2017

  Na twee jaar hard werken, kreeg de eerste groep studenten van de master Biobased Materials hun welverdiende diploma uitgereikt.

 • MSP - Connor Deacon-Price

  UM-student presenteert onderzoek tegen kanker op internationale conferentie

  13-07-2017

  Connor Deacon-Price is een recent afgestudeerde student aan het Maastricht Science Programme (MSP). Dat hij zijn onderzoek, dat moet bijdragen aan de strijd tegen kanker, presenteert op een gerenommeerde conferentie is zeer bijzonder.

 • AMIBM - Research

  Saudi Aramco steunt onderzoek naar biobased materialen bij AMIBM

  27-06-2017

  Het Aachen-Maastricht Instituut voor Biobased Materialen (AMIBM) is bijzonder verheugd de samenwerking met het toonaangevende energie- en chemische bedrijf Saudi Aramco te mogen aankondigen.

 • MaCSBio - Science Day

  MaCSBio Science Day 2017: een groot succes!

  13-06-2017

  De tweede MaCSBio Science Day werd georganiseerd op 9 juni 2017 op Universiteit Maastricht. Het thema dit jaar was: ‘Extending Networks’ en was gericht op het aanleggen en uitbreiden van MaCSBio’s connecties zowel binnen als buiten Universiteit Maastricht.

 • Food Innovation Awards Campus Venlo

  Studenten Campus Venlo winnen voorronde Europese voedingswedstrijd

  23-05-2017

  Drie teams van de Health Food Innovation Management-Master (UM's Campus Venlo) hebben op vrijdag 19 mei de eerste, tweede én derde plaats in de wacht gesleept tijdens de voorronde van de Ecotrophalia: een Europese wedstrijd tussen studententeams van zowel universiteiten als hogescholen. Het doel van de wedstrijd is om nieuwe, duurzame voedingsproducten te ontwikkelen.

 • AMIBM - Prof. Schilberg

  AMIBM gastheer voor 2e Applied Biobased Materials Conferentie

  19-05-2017

  Op 12 mei jl. organiseerde het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM) de 2e editie van het Applied Biobased Materials Conferentie (ABC) in de inspirerende omgeving van de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.

 • Biobased Materials - plastic

  Mythe: Bioplastics gaan het plastic afvalprobleem oplossen

  10-05-2017

  De Observant heeft een interview met universitair hoofddocent Yvonne van der Meer geplaats over de mythes rond (bio)plastic.

Abonneren op Nieuws