• Stichting_praemium_erasmianum_dissertatieprijs Dilek

Dissertatieprijs voor Dilek Kurban

20-04-2019

Dilek Kurban krijgt één van de vijf dissertatieprijzen van de Stichting Praemium Erasmianum voor haar proefschrift ‘The Limits of Transnational Justice: The European Court of Human Rights, Turkey and the Kurdish Conflict’. Dilek promoveerde op 23 februari 2018 aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht. De prijs bestaat uit € 3.000 en een oorkonde.

• item north sea port

ITEM presenteert onderzoeksresultaten aan Belgische ambassadeur in Nederland

18-04-2019

ITEM onderzoeker Martin Unfried presenteerde op 17 April de onderzoeksresultaten van het project North Sea Port aan de Belgische ambassadeur te Nederland, de heer Dirk Achten.

• Bekendmaking dossiers ITEM Grenseffectenrapportage 2019

12-04-2019

De dossiers voor de ITEM Grenseffectenrapportage van 2019 zijn bekend. De grenseffectenrapportage is een van ITEM’s kernactiviteiten, waarin wordt onderzocht wat de effecten van bestaande en toekomstige wet- en regelgeving zijn op de grensregio’s.

• FL_britta_bohler.jpg

Benoeming Britta Böhler tot hoogleraar Advocatuur & Ethiek

04-04-2019

Per 1 maart jl. is prof. Britta Böhler benoemd tot hoogleraar Advocatuur & Ethiek. De leerstoel is ondergebracht bij de capgroep Grondslagen en Methoden van het Recht. De instelling van deze leerstoel past bij het beleid van de faculteit om het palet aan vaardigheden van onze afgestudeerden verder te versterken door systematisch aandacht te besteden aan de steeds belangrijker wordende ethische aspecten van de beroepsuitoefening door togadragers.

• Steef M. Bartman

Benoeming prof.mr. Steef M. Bartman tot hoogleraar Corporate Group Liability

26-03-2019

Per 1 april a.s. wordt prof.mr. Steef M. Bartman benoemd tot honorair hoogleraar Corporate Group Liability in de faculteit; de leerstoel wordt organisatorisch geplaatst binnen de capaciteitsgroep Privaatrecht.

• 2. Institutional transformation - research pillar

Uitslag subsidieronde Comenius Teaching Fellows 2019

26-03-2019

Gijs van Dijck en Marcel Schaper hebben vorig jaar in samenwerking met collega's van IDS en twee van onze studenten een projectaanvraag ingediend bij het NRO voor het doorvoeren van een onderwijsinnovatie binnen een vak of cursus.

• Kinderopvangtoeslag voor elke promovendus

20-03-2019

Inmiddels zijn meerdere gevallen bekend: beurspromovendi waaraan geen kinderopvangtoeslag wordt verleend. Onlangs heeft minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Kamervragen beantwoord over het recht op kinderopvangtoeslag voor promovendi. In deze beantwoording sluit zij aan bij de bekende argumenten van de Belastingdienst. Expertisecentrum ITEM trekt deze argumenten in twijfel op basis van Europees recht.

• elmc

Hoge score Maastricht in Europese Moot Court

11-03-2019

Van 28 februari tot 2 maart nam het team uit Maastricht met succes deel aan de regionale finale van de European Law Moot Court die gehouden werd in Athene, in de National and Kapodistrian University.

• Samen op weg naar Next Generation Supply Chain Management

01-03-2019

In de provincie Limburg bevindt zich een fors aantal internationaal grote logistieke bedrijven evenals een groot aantal logistieke MKB-bedrijven en start-ups. Dit geldt met name in de regio Venlo. De logistieke sector in de provincie is dan ook van groot belang. Om een leidende positie te behouden is voortdurende innovatie nodig.  Daarom slaan Universiteit Maastricht en Provincie Limburg de handen ineen om de logistieke sector in de regio en Nederland verder te ontwikkelen met innovatieve supply chainoplossingen.

• Presentatie_bestuurskamer_ontwikkeling

Geslaagde herinrichting bestuurskamer door Margarita Gaier

15-02-2019

Onlangs is de donkere, groene bestuurskamer van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid opgefrist met een smaakvol herontwerp van creatief interieurontwerpster Margarita Gaier. Op maandag 11 februari 2019 hebben we deze geslaagde herinrichting zelf kunnen ervaren en geproost op het resultaat.