• Alie de Boer Wetenschapstalent van het jaar? Stem nu!

23-04-2019

Ook dit jaar is er weer een UM’er genomineerd voor de Wetenschapstalent-verkiezing van New Scientist. De afgelopen twee jaar hebben we het goed gedaan met Michelle Moerel en Lucas Lindeboom, dit jaar is voedingswetenschapper Alie de Boer van de UM-campus in Venlo genomineerd.

• SBE Zalando

SBE-studenten doen marktonderzoek voor Zalando

01-04-2019

In 28 March 2019, Maastricht University had the pleasure of welcoming Christian Klein, Operations Manager Process Management and Daniel Rausch, Business Developer from Zalando as jury members for determining the best marketing research project (MRP) as part of the Marketing & Supply Chain Management course.

• Samen op weg naar Next Generation Supply Chain Management

01-03-2019

In de provincie Limburg bevindt zich een fors aantal internationaal grote logistieke bedrijven evenals een groot aantal logistieke MKB-bedrijven en start-ups. Dit geldt met name in de regio Venlo. De logistieke sector in de provincie is dan ook van groot belang. Om een leidende positie te behouden is voortdurende innovatie nodig.  Daarom slaan Universiteit Maastricht en Provincie Limburg de handen ineen om de logistieke sector in de regio en Nederland verder te ontwikkelen met innovatieve supply chainoplossingen.

• HBO Monitor: vrouwen steeds meer op achterstand

17-12-2018

Vandaag publiceert het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht een nieuw rapport op basis van de HBO-Monitor. Bijzonder is dat deze monitor een vergelijking maakt tussen afgestudeerden één jaar na de diplomering en vier tot acht jaar daarna.

• Meer keuzevrijheid leidt niet tot meer pensioenbetrokkenheid

11-12-2018

Het ontbreken van keuzevrijheid in het Nederlandse pensioenstelsel wordt wel genoemd als oorzaak voor lage pensioenbetrokkenheid.

• Foto van Marcus Bleasdale voor Human Rights Watch

Investeren in tabaksindustrie is risicovol

26-11-2018

Onderzoek van de Universiteit Maastricht (UM) laat zien dat het beleggen in tabaksaandelen tot een substantieel financieel risico kan leiden. Samen met een team van zes studenten uit het Honours Programme van de Maastricht University School of Business and Economics heeft professor Rob Bauer met een scenarioanalyse bijgedragen aan het rapport Tobacco: Reviewing the Growing Financial Risks.

• Rapport ‘Taken en vaardigheden op het werk’

01-11-2018

Vandaag publiceren het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt van de Universiteit Maastricht en SEO Economisch Onderzoek het rapport ‘Taken en vaardigheden op het werk’ met de bevindingen van de eerste en tweede Nederlandse Skills Survey (NSS) die in 2012 en 2017 zijn gehouden.

• Wie A zegt, zegt ook B? Arbeidsmarktervaring doet hbo-afgestudeerden hun opleidingsevaluatie deels herzien

23-10-2018

Recent afgestudeerde hbo’ers evalueren sommige aspecten van hun opleiding op een andere manier dan laatstejaarsstudenten, zo blijkt uit een gemeenschappelijke analyse van gegevens van de Nationale Studenten Enquête (NSE) en de HBO-Monitor, uitgevoerd door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht.

• Presentatie Neimed tijdens eerste Euregio Summer School

19-09-2018

Van 10 t/m 15 september 2018 werd voor het eerst de grensoverschrijdende en multidisciplinaire Euregio Summer School in de Euregio Maas-Rijn georganiseerd. 45 studenten van universiteiten en hogescholen en vertegenwoordigers van alle kennisinstituten uit de euregio kwamen bijeen met één doel: het ontwikkelen van toekomstvisies over het thema ‘Improving inclusive Mobility in the Digital Age’ in de Euregio Maas-Rijn.