• Biobased sok

Sokken van plantaardige, duurzame polymeren

18-03-2019

Doel in hun onderzoek was het ontwikkelen van biobased composteerbare sokken van polymelkzuur (PLA), erkend als duurzaam en milieuvriendelijk en is een biologisch afbreekbaar en composteerbaar polymeer verkregen uit jaarlijks hernieuwbare bronnen.

• Nieuwe fase in nieuwbouw proefdiervoorziening

17-03-2019

Wetenschappers werken continu aan nieuwe of betere medicijnen of behandelingen voor ziektes als kanker, alzheimer en hart- en vaatziekten.

• Carij beumer bees green

Saxifragelisticexpialidocious! Al dat groen en grijs in je tuin

10-03-2019

Zie je ineens een vreemde in je tuin staan? Geen paniek! Wellicht is het Carijn Beumer, die onderzoek doet naar jouw stedelijke groene ruimte. Is het niet Carijn? Oké, dan heb je misschien toch een probleem. (Mocht je het je afvragen; een stedelijke groene ruimte is inderdaad een tuin…)

• Rodebietensap beter voor voetballers dan voor wielrenners

22-02-2019

Nitraat, dat bijvoorbeeld in rodebietensap zit, heeft een positief effect op de prestaties van getrainde sporters die het vooral van een kortdurende, explosieve inspanning moeten hebben, zoals voetballers. Voor duursporters, zoals wielrenners, lijkt nitraat dat effect niet of nauwelijks te hebben.

• Blastocyst-like structures generated solely from stem cells

Financiering van vervolgonderzoek naar ontwikkeling van embryo's

20-02-2019

Met een schenking van bijna 2,7 miljoen euro van Stichting de Weijerhorst aan het Maastricht UMC+ wordt nieuw onderzoek gefinancierd naar de nog vrijwel onbekende kernprocessen tussen (stam)cellen die zich afspelen in het embryo en bij het samenspel met de baarmoeder. Het research-programma wordt geleid door het MERLN instituut van de Universiteit Maastricht.

• Tragos action Stem cell donation

Tragos studenten voeren actie voor stamceldonatie

18-02-2019

Studentenvereniging Tragos organiseert vanaf vandaag tot en met vrijdag 22 februari een speciale week in het teken van stamceldonatie. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, waarmee de Tragos-studenten mensen willen overtuigen om stamceldonor te worden. Ook hopen zij een mooi bedrag op te halen voor Matchis, het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren.

• UM artikel vaakst gedownload

24-01-2019

Een artikel van Mayke van Dort, PhD van de Universiteit Maastricht, is in 2018 het vaakst gedownload in de categorie orthopedic magazines via de website van uitgeverij Springer, namelijk 43.000 keer.