Nieuws

 • Ondertussen bij…. de ‘hamburgerprofessor’

  11-04-2019

  Sinds Mark Post in 2013 de eerste in het lab gekweekte hamburger presenteerde op een persconferentie in Londen, blijft de telefoon in Maastricht maar rinkelen. Zijn missie: hoe zorg je dat er ook in de toekomst genoeg en verantwoord eten is voor de groeiende wereldbevolking, zonder het milieu te ruïneren?

 • UM valorisatie 2018

  Valorisatieprijs voor Theresa Thoma-Lürken

  04-04-2019

  Theresa Thoma-Lürken heeft tijdens het jaarlijkse Maastricht University Dinner de Valorisatieprijs ontvangen voor haar proefschrift ‘Innovating Long-Term Care for Older People’. Dr. Thoma heeft onderzoek gedaan naar innovaties in de ouderenzorg en specifiek een besluitvormingsondersteunende app ontwikkeld voor wijkverpleegkundigen en casemanagers.

 • Genetische modificatie
 • Mozambique

  Zorg voor Beira

  28-03-2019

  Laten we ervoor zorgen dat het onderwijs in Mozambique voortgezet kan worden.

 • AMIBM promovendus Carlos Andrés García Velásquez geselecteerd om YSSP 2019 bij te wonen

  28-03-2019

  PhD candidate Carlos Andrés García Velásquez, researcher at the Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM) is selected to attend the 2019 YSSP.

 • iKnife

  Chirurgen en pathologen helpen met het iKnife

  21-03-2019

  Onderzoekers van het Maastricht M4I instituut, onder leiding van prof. dr. Ron Heeren, zijn centrale partners in een internationaal consortium dat het iKnife gaat valideren.

 • Biobased sok

  Sokken van plantaardige, duurzame polymeren

  18-03-2019

  Doel in hun onderzoek was het ontwikkelen van biobased composteerbare sokken van polymelkzuur (PLA), erkend als duurzaam en milieuvriendelijk en is een biologisch afbreekbaar en composteerbaar polymeer verkregen uit jaarlijks hernieuwbare bronnen.

 • Nieuw BMC

  Nieuwe fase in nieuwbouw proefdiervoorziening

  17-03-2019

  Wetenschappers werken continu aan nieuwe of betere medicijnen of behandelingen voor ziektes als kanker, alzheimer en hart- en vaatziekten.

 • Carij beumer bees green

  Saxifragelisticexpialidocious! Al dat groen en grijs in je tuin

  10-03-2019

  Zie je ineens een vreemde in je tuin staan? Geen paniek! Wellicht is het Carijn Beumer, die onderzoek doet naar jouw stedelijke groene ruimte. Is het niet Carijn? Oké, dan heb je misschien toch een probleem. (Mocht je het je afvragen; een stedelijke groene ruimte is inderdaad een tuin…)

 • Rodebietensap beter voor voetballers dan voor wielrenners

  22-02-2019

  Nitraat, dat bijvoorbeeld in rodebietensap zit, heeft een positief effect op de prestaties van getrainde sporters die het vooral van een kortdurende, explosieve inspanning moeten hebben, zoals voetballers. Voor duursporters, zoals wielrenners, lijkt nitraat dat effect niet of nauwelijks te hebben.

Abonneren op Nieuws