-
UM artikel vaakst gedownload
24-01-2019Een artikel van Mayke van Dort, PhD van de Universiteit Maastricht, is in 2018 het vaakst gedownload in de categorie orthopedic magazines via de website van uitgeverij Springer, namelijk 43.000 keer.
-
Eiwit en inspanning stimuleren nachtelijke spieropbouw
06-12-2018Een ziekenhuisopname van vijf dagen leidt al tot aanzienlijk spiermassaverlies.
-
Technisch voortgezet onderwijs Limburg en Universiteit Maastricht werken aan betere aansluiting
01-10-2018Op 1 oktober tekenden Stichting Technasium en UM een samenwerkingsconvenant met negen technasia in Limburg.
-
NWO honoreringen voor UM onderzoekers
19-07-2018 -
-
Maastrichtse technologie maakt gelijktijdige beeldvorming en identificatie van lipiden mogelijk
24-05-2018Wetenschappers van de Universiteit Maastricht (UM) en onderzoekers uit Denemarken en Duitsland hebben een nieuwe techniek ontwikkeld om lipiden in lichamelijk weefsel heel nauwkeurig in beeld te brengen. Lipiden zijn essentiële bouwstenen van elke cel in ons lichaam en hebben grote diagnostische waarde voor allerlei ziekten, zoals kanker, beroerte en Alzheimer.
-
Manifest Buurtalen ‘Geef Frans en Duits ruimte in het onderwijs!’
14-05-2018De Visiegroep Buurtalen heeft het manifest buurtalen opgesteld om beleidsmakers in het onderwijs ervan te doordringen hoe belangrijk goed onderwijs in de buurtalen Duits en Frans is. Sinds de lancering van het manifest op 31 januari 2018 komt het aantal ondertekeningen dichter bij het streefaantal van 10.000 ondertekenaars. De Visiegroep nodigt u uit om het Manifest te ondertekenen en met uw netwerk te delen.
-
Lucas Lindeboom Wetenschapstalent van het jaar? Stem nu!
24-04-2018Lucas Lindeboom is genomineerd voor de Wetenschapstalent-verkiezing van New Scientist. Met zoveel mogelijk internetstemmen maakt hij kans om bij de laatste vijf te komen. Stem nu!
-
Grote subsidie voor onderzoek naar weefselherstel met stamcellen
13-04-2018Fundamenteel onderzoek naar herstelproces van beschadigd weefsel.
-
Universiteit Maastricht belangrijke spil in nationaal microscopieonderzoek
12-04-2018De Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderwijs (NWO) kent ruim 17 miljoen euro subsidie toe aan het verder ontwikkelen van een Nederlands netwerk voor elektronenmicroscopie (NEMI). Bijna 5 miljoen daarvan is bestemd voor de UM. Vanuit Maastricht is het instituut M4I van universiteitshoogleraren Ron Heeren (massaspectrometrie) en Peter Peters (cryo-elektronenmicroscopie) namelijk een van de initiatiefnemers van NEMI.
- 1 van 9
- ››