• Eerste twee TEFAF Fellowships toegekend

24-05-2019

Dit jaar zijn voor het eerst twee TEFAF Fellowships toegekend aan PhD studenten van GROW (School voor Oncologie en Ontwikkelingsbiologie in Maastricht UMC+). Femke Ehlers en Nicky Beelen krijgen de kans om een deel van hun onderzoek uit te voeren in het gerenommeerde lab van de TEFAF Honorary Chair, Professor dr. Lisa Coussens in Oregon Health and Science University Knight Cancer Center.

• Silver medal at the World Championships of Econometrics

24-04-2019

The Econometric Game is a yearly event in Amsterdam, often dubbed as the World Championships of Econometrics, and took place this year from April 10th to April 12th. Maastricht University has been a consistent participant in the game for the last ten years, battling it out with the likes of Harvard University, Universidad Carlos III, and the University of Monash for eternal glory.
    We are proud to announce that team SBE came in 2nd place during this final case, and therefore also placed 2nd of all 30 teams!

• workshop_hcrd_item.png

Menselijk kapitaal en regionale ontwikkeling

10-01-2018

Afgelopen jaar vond in Maastricht de workshop ‘Human Capital and Regional Development’ plaats. De resultaten van de workshop zijn voor beleidsmakers samengevat in een Factsheet. In dit artikel volgen enkele highlights.

• HRH Princess Margriet and the Advisory Board Global Health

UM verwelkomt HKH Prinses Margriet

17-10-2017

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet heeft op 16 oktober deelgenomen aan de jaarlijkse vergadering van de Advisory Board Global Health. Deze internationale adviesraad voor de masteropleidingen Global Health aan UM en aan McMaster University Canada komt elk jaar samen, alternerend tussen Maastricht/Nederland en Canada.

• UNSIF logo

Deelname UM aan Ontwikkelingsprogramma VN

22-09-2017

Vrijdag 22 september heeft de Universiteit Maastricht samen met negen toonaangevende universiteiten een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor deelname aan de Onderzoeksraad (Research Council) van de UNSIF.

• Rusprix Award voor Double Degree master UM en Tomsk State University

20-06-2016

Het TOMA (Tomsk-Maastricht) Double Degree Master Program (DDP) van de Universiteit Maastricht en Tomsk State University (TSU, Rusland) heeft de ‘Rusprix Award’ gewonnen.

• Obesitas vergroot risico op longontsteking

30-03-2016

Mensen met obesitas hebben een grotere kans op longinfecties. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van onderzoeker Niki Ubags van het Maastricht UMC+.

• Groot internationaal onderzoeksproject naar jongeren die niet werkzaam zijn en geen opleiding volgen

17-03-2016

Mark Levels (ROA en GSBE) heeft een onderzoeksubsidie toegewezen gekregen in het zeer competitieve Open Research Area, een subsidieprogramma georganiseerd door de NWO, ANR, JSPS, DFG en ESRC. Met deze subsidie zal hij een groot internationaal onderzoek uitvoeren naar jongeren die niet werkzaam zijn en geen opleiding volgen (Not in Employment, Education and Training, NEET).

• Samenwerking met Stockholm School of Economics

03-03-2016

Een groep inkoopdirecteuren en vice presidents van Zweedse en Finse bedrijven waren in het kader van hun Eigen Strategic Procurement Management Programma te gast bij Maastricht University SBE.

• Helft van alle Dekkerbeurzen Hartstichting naar Maastrichtse onderzoekers

16-01-2016

Twaalf talentvolle wetenschappers hebben een onderzoeksbeurs van de Hartstichting ontvangen. Zes daarvan gaan naar onderzoekers verbonden aan het Maastricht UMC+/Universiteit Maastricht.