• Alie de Boer

Stem op Alie

19-10-2018

In de VIVA400-lijst staan vrouwen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers stonden doordat ze bijvoorbeeld een geslaagd of uniek idee hadden, een succesvolle eigen business startten of een bijzondere prestatie neerzetten. Kortom: ambitieuze en succesvolle vrouwen die een verschil hebben gemaakt. Onze Alie de Boer staat op die lijst in de categorie: ‘knappe knoppen’.

• Nieuwe laboratoria en onderzoekscentra geopend op Brightlands Campus Greenport Venlo

31-05-2018

Op 31 mei zijn door Universiteit Maastricht, Brightlands en de Provincie Limburg nieuwe en zeer geavanceerde laboratoria op Brightlands Campus Greenport Venlo officieel geopend. Tegelijkertijd werden twee nieuwe onderzoekscentra gepresenteerd: het Food Claims Centre Venlo (FCCV) en het Centre for Healthy Eating & Food Innovation (HEFI).

• Global Supply Chain Management and Change - Air Cargo

Universiteit Maastricht - Campus Venlo studenten winnen FACE-UP Air Cargo Competition 2018

14-03-2018

Caroline Larisch alumna (afgestudeerd in 2018) en Danny Jonker behoren beiden tot de drie winnaars van de FACE-UP Air Cargo Competition 2018, een wedstrijd voor recent afgestudeerden, waar de winnaars de kans krijgen hun scriptie te presenteren op het World Cargo Symposium in Dallas (USA).

• Systems Biology - Graduates

Eerste studenten afgestudeerd aan UM in systeembiologie

21-07-2017

Vorige week vond de allereerste afstudeerceremonie voor de master systeembiologie plaats. Na twee jaar hard werken, mocht de eerste lichting studenten hun diploma in ontvangst nemen.

• Biobased Materials - Graduates

Eerste studenten afgestudeerd aan UM in Biobased Materials

21-07-2017

Na twee jaar hard werken, kreeg de eerste groep studenten van de master Biobased Materials hun welverdiende diploma uitgereikt.

• MSP - Connor Deacon-Price

UM-student presenteert onderzoek tegen kanker op internationale conferentie

13-07-2017

Connor Deacon-Price is een recent afgestudeerde student aan het Maastricht Science Programme (MSP). Dat hij zijn onderzoek, dat moet bijdragen aan de strijd tegen kanker, presenteert op een gerenommeerde conferentie is zeer bijzonder.

• AMIBM - Research

Saudi Aramco steunt onderzoek naar biobased materialen bij AMIBM

27-06-2017

Het Aachen-Maastricht Instituut voor Biobased Materialen (AMIBM) is bijzonder verheugd de samenwerking met het toonaangevende energie- en chemische bedrijf Saudi Aramco te mogen aankondigen.

• MaCSBio - Science Day

MaCSBio Science Day 2017: een groot succes!

13-06-2017

De tweede MaCSBio Science Day werd georganiseerd op 9 juni 2017 op Universiteit Maastricht. Het thema dit jaar was: ‘Extending Networks’ en was gericht op het aanleggen en uitbreiden van MaCSBio’s connecties zowel binnen als buiten Universiteit Maastricht.

• AMIBM - Prof. Schilberg

AMIBM gastheer voor 2e Applied Biobased Materials Conferentie

19-05-2017

Op 12 mei jl. organiseerde het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM) de 2e editie van het Applied Biobased Materials Conferentie (ABC) in de inspirerende omgeving van de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.

• Biobased Materials - plastic

Mythe: Bioplastics gaan het plastic afvalprobleem oplossen

10-05-2017

De Observant heeft een interview met universitair hoofddocent Yvonne van der Meer geplaats over de mythes rond (bio)plastic.