Nieuws

 • Lab Koen Venema

  Darmflora gezonder dankzij afvalstromen voedingsindustrie

  13-02-2019

  Reststromen uit de voedselverwerkende industrie zijn zeer geschikt om de darmflora van mensen met obesitas gezonder te maken. Dat blijkt uit onderzoek van Carlota Bussolo de Souza, die woensdag op dit onderwerp promoveerde aan de Universiteit Maastricht (UM).

 • Alie de Boer

  Stem op Alie

  19-10-2018

  In de VIVA400-lijst staan vrouwen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers stonden doordat ze bijvoorbeeld een geslaagd of uniek idee hadden, een succesvolle eigen business startten of een bijzondere prestatie neerzetten. Kortom: ambitieuze en succesvolle vrouwen die een verschil hebben gemaakt. Onze Alie de Boer staat op die lijst in de categorie: ‘knappe knoppen’.

 • Nieuwe laboratoria en onderzoekscentra geopend op Brightlands Campus Greenport Venlo

  31-05-2018

  Op 31 mei zijn door Universiteit Maastricht, Brightlands en de Provincie Limburg nieuwe en zeer geavanceerde laboratoria op Brightlands Campus Greenport Venlo officieel geopend. Tegelijkertijd werden twee nieuwe onderzoekscentra gepresenteerd: het Food Claims Centre Venlo (FCCV) en het Centre for Healthy Eating & Food Innovation (HEFI).

 • Global Supply Chain Management and Change - Air Cargo

  Universiteit Maastricht - Campus Venlo studenten winnen FACE-UP Air Cargo Competition 2018

  14-03-2018

  Caroline Larisch alumna (afgestudeerd in 2018) en Danny Jonker behoren beiden tot de drie winnaars van de FACE-UP Air Cargo Competition 2018, een wedstrijd voor recent afgestudeerden, waar de winnaars de kans krijgen hun scriptie te presenteren op het World Cargo Symposium in Dallas (USA).

 • FHS Ben Feringa

  “Je hoeft niet te studeren/werken bij Harvard of MIT om een Nobelprijs te winnen”

  20-09-2017

  Nobelprijswinnaar prof. Ben Feringa was gisteren eregast op de Brightland Chemelot Campus. Tijdens dit evenement werd het duidelijk dat Ben Feringa een man is met passie voor wetenschap en oprecht geeft om zijn studenten, maar nog steeds met beide voeten op de grond staat.

 • Biobased Materials - Graduates

  Eerste studenten afgestudeerd aan UM in Biobased Materials

  21-07-2017

  Na twee jaar hard werken, kreeg de eerste groep studenten van de master Biobased Materials hun welverdiende diploma uitgereikt.

 • Systems Biology - Graduates

  Eerste studenten afgestudeerd aan UM in systeembiologie

  21-07-2017

  Vorige week vond de allereerste afstudeerceremonie voor de master systeembiologie plaats. Na twee jaar hard werken, mocht de eerste lichting studenten hun diploma in ontvangst nemen.

 • AMIBM - Research

  Saudi Aramco steunt onderzoek naar biobased materialen bij AMIBM

  27-06-2017

  Het Aachen-Maastricht Instituut voor Biobased Materialen (AMIBM) is bijzonder verheugd de samenwerking met het toonaangevende energie- en chemische bedrijf Saudi Aramco te mogen aankondigen.

 • AMIBM - Prof. Schilberg

  AMIBM gastheer voor 2e Applied Biobased Materials Conferentie

  19-05-2017

  Op 12 mei jl. organiseerde het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM) de 2e editie van het Applied Biobased Materials Conferentie (ABC) in de inspirerende omgeving van de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.

 • Biobased Materials - plastic

  Mythe: Bioplastics gaan het plastic afvalprobleem oplossen

  10-05-2017

  De Observant heeft een interview met universitair hoofddocent Yvonne van der Meer geplaats over de mythes rond (bio)plastic.

Abonneren op Nieuws