• Systems Biology - Graduates

Eerste studenten afgestudeerd aan UM in systeembiologie

21-07-2017

Vorige week vond de allereerste afstudeerceremonie voor de master systeembiologie plaats. Na twee jaar hard werken, mocht de eerste lichting studenten hun diploma in ontvangst nemen.

• Biobased Materials - Graduates

Eerste studenten afgestudeerd aan UM in Biobased Materials

21-07-2017

Na twee jaar hard werken, kreeg de eerste groep studenten van de master Biobased Materials hun welverdiende diploma uitgereikt.

• MSP - Connor Deacon-Price

UM-student presenteert onderzoek tegen kanker op internationale conferentie

13-07-2017

Connor Deacon-Price is een recent afgestudeerde student aan het Maastricht Science Programme (MSP). Dat hij zijn onderzoek, dat moet bijdragen aan de strijd tegen kanker, presenteert op een gerenommeerde conferentie is zeer bijzonder.

• AMIBM - Research

Saudi Aramco steunt onderzoek naar biobased materialen bij AMIBM

27-06-2017

Het Aachen-Maastricht Instituut voor Biobased Materialen (AMIBM) is bijzonder verheugd de samenwerking met het toonaangevende energie- en chemische bedrijf Saudi Aramco te mogen aankondigen.

• MaCSBio - Science Day

MaCSBio Science Day 2017: een groot succes!

13-06-2017

De tweede MaCSBio Science Day werd georganiseerd op 9 juni 2017 op Universiteit Maastricht. Het thema dit jaar was: ‘Extending Networks’ en was gericht op het aanleggen en uitbreiden van MaCSBio’s connecties zowel binnen als buiten Universiteit Maastricht.

• AMIBM - Prof. Schilberg

AMIBM gastheer voor 2e Applied Biobased Materials Conferentie

19-05-2017

Op 12 mei jl. organiseerde het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM) de 2e editie van het Applied Biobased Materials Conferentie (ABC) in de inspirerende omgeving van de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.

• Biobased Materials - plastic

Mythe: Bioplastics gaan het plastic afvalprobleem oplossen

10-05-2017

De Observant heeft een interview met universitair hoofddocent Yvonne van der Meer geplaats over de mythes rond (bio)plastic.

• brain umc+

Onderzoeksgroep onder leiding van Elia Formisano onthult de hersenberekeningen die ten gronslag liggen aan luisteren

18-04-2017

De geluiden die we dagelijks horen zijn complex en gevarieerd. Hoe het brein deze geluiden analyseert bleef grotendeels onbekend. Nieuw onderzoek, uitgevoerd door UM-onderzoekers van Maastricht Brain Imaging (MBIC) en Maastricht Centre for Systems Biology (MaCSBio) en deze week gepubliceerd in PNAS, toont aan dat het mogelijk is om de hersenberekeningen die ten grondslag liggen aan luisteren te reproduceren door middel van mathematisch modelleren in combinatie met high spatial resolution functional magnetic resonance imaging (fMRI).

• Location Chemelot Campus

Studenten VNCI-beurzen denken mee over pilot plants op Chemelot

09-02-2017

Op vrijdag 20 januari jl. namen 25 top studenten met een VNCI studiebeurs deel aan een uitgebreide meet & greet op de Brightsland Chemelot campus. De dag stond in het teken van het gebruik en doorontwikkeling van pilot plants in de chemische industrie.

• MaCSBio receives NWO-TIFN-TKI grant

MaCSBio ontvangt NWO-TIFN-TKI subsidie

13-01-2017

MaCSBio heeft financiering aangetrokken als onderdeel van een groot NWO-TIFN-TKI project waarin gekeken wordt naar de invloed die voedselinname en fysieke inspanning uitoefenen op plasmaglucosecontrole en naar hoe verschillen in plasmaglucoseconcentraties op hun beurt mentale en fysieke prestaties en welzijn beïnvloeden.