• FASoS MA Studente op GLOBALCIT Conferentie

17-12-2019

Mira Seyfettinoglu, student in the Research Master European Studies, presenteerde het eerste deel van haar MSc thesis tijdens de GLOBALCIT Conferentie 2019.

• Precious Plastic
  • cortege

UM hoogste groeipercentage vrouwelijke hoogleraren

13-12-2019

Het percentage vrouwelijke hoogleraren aan de UM is inmiddels 29,7%. Daarmee komt de UM op een gedeelde tweede plaats in de Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2019, samen met de Universiteit Leiden.

• Diploma-uitreikingen najaar 2019

06-12-2019

Gefeliciteerd aan alle UM-studenten die dit najaar hun diploma hebben behaald!

• ouderenontbijt 1

Studenten en senioren samen aan het ontbijt

06-12-2019

Het Feel Good ontbijt is een gezamenlijk initiatief van cateraar Albron, Stichting Met je hart en de Universiteit Maastricht.

• London street

Onderzoek naar Japanse puzzels resulteert in Londens avontuur voor masterstudent

26-11-2019

Een liefde voor Japanse taal en cultuur leidde Lianne Hufkens, masterstudent Artificial Intelligence, naar een wetenschappelijk congres in Londen.

• Studenten en bewoners werken samen aan leefbaarheid wijken

11-11-2019

In twee Maastrichtse wijken, Mariaberg en Randwyck, gaan ongeveer vierhonderd studenten van Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht samen met bewoners aan de slag om oplossingen te zoeken voor problemen rondom leefbaarheid.

• joordens en claessens

Is time on our side?

30-10-2019

Paleontologie en evolutiebiologie waren tot nu toe geen grote wetenschapsgebieden aan de UM. Dat gaat de komende jaren veranderen, zeggen de recent begonnen hoogleraren José Joordens en Leon Claessens.

• Goed bezig die studenten!

18-10-2019

Op 2 september was de kick-off van het project City Deal Kennis Maken Maastricht (CDKM>M), een project waar maar liefst 175 studenten van Zuyd Hogeschool en Maastricht University aan deelnemen. Deze studenten zetten zich in voor een betere leefbaarheid in Mariaberg en Randwyck. In de afgelopen 6 weken zijn de studenten druk aan de slag gegaan om d.m.v. vragenlijsten, buurtnetwerkgesprekken en interviews te achterhalen wat bewoners en andere stakeholders willen zien veranderen ten behoeve van een betere leefbaarheid.

• mollgaard

Van Viking tot decaan

17-10-2019

Een gesprek met de Deense Peter Møllgaard, hoogleraar Industrial Organisation en decaan van de Maastricht School of Business and Economics (SBE) over rolmodellen, sport, familie, duurzame energie en de beste risotto. 1 November a.s. houdt hij zijn inaugurele rede.